Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne zaman biterse o zaman çıkarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekatı için, “Süresi sınırlı olmalı” şeklinde açıklamalar yapan ABD’ye net cevap verdi: İşimiz ne zaman biterse o zaman çıkarız. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu?   

Afrin’deki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünyaya ilan ediyorum. Ülkemizin, hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, olmamıştır” dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, ABD’den operasyonunun süresiyle ilgili yapılan açıklamalara da yanıt verdi. Erdoğan, “Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Irak’ta bitti mi bu süre? Hâlâ Irak’tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinden icazet alma gibi derdimiz de yok.” ifadelerini kullandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

SEBEP TERÖR KORİDORU 

Terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı ile vurmuştuk. Bazı yazarçizerler, Kürtlere karşı operasyonlar olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içerisine giriyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yok. Olay, Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay, terör koridorunu bizim yok etme meselesidir. 

BİR KIZIL ELMAMIZ VAR

Hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu anlamamak için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil, aptal da değil. Evet, bizim bir kızıl elmamız var. Bunu yaklaşık bir ay kadar önce de açıklamıştım. Biz dünya beşten büyüktür diyerek tüm ülkeleri kendilerini derleyip toparlamaya davet edi-

yoruz. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri işgal etmek gibi amacımız da yoktur. Bizim ecdadımız bu işi böyle yapmış. Ecdadımızdan böyle gördük, evlatlarımıza miras bırakacağımız anlayış da budur. Kendi geçmişleri sömürge ile örülü olanlardan gönüllerin fethi gibi inceliği anlamayı beklemek belki biraz zor olacak. 

HATAY’DA ŞEHİDİMİZ VAR

Kürt koridoru nedir, terör koridoru nedir, bunu ben burada anlatacak değilim. Bunu kendilerinin anlaması lazım. Şu anda kuzeyinde Suriye’nin, bize karşı yönelmiş, kaç yıldır devam eden tacizler var. Bugün yine Hatay’da attıkları havanla bir şehidimiz var. Böyle bir mücadele içinde şehidimiz olacak, gazilerimiz de olacak. Bu karşılıksız da kalmayacak. Bunun bedelini çok çok ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır.

AFGANİSTAN BENZETMESİ

Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Irak’ta bitti mi bu süre? Hâlâ Irak’tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki.