Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararımız değişmez daha çok ağlarsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı kendini bilmezler boyunlarına PKK paçavraları asıp ağlıyorlar. Siz daha çok ağlayacaksınız. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz” dedi.

1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PKK RENKLERİYLE POZ VEREN ALMAN PARLAMENTERLERE SESLENDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Bitlis İl Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı’nın hedefinde, Alman Federal Meclisi’nin dünkü oturumunda Yeşiller Partisi’nin isteği üzerine boyunlarına PKK’nın renklerinin olduğu bez parçaları takan Alman parlamenterler vardı. Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nı durdurmasını isteyen ve boyunlarındaki bezlerle terör örgütünün propagandasını yapan Alman parlamenterleri sert sözlerle eleştirdi.

TÜRKİYE DURMAYACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Avrupa Parlamentosu’nda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar, paçavraları boynuna takarak, PKK’yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Onlar, bizim kararımızı hiçbir zaman değiştirmeyecek. Avrupa teröre karşı gereğini yapmazsa Türkiye uyarılarını sürdürecek.” Erdoğan, “İnşallah Afrin’e gitmek gerektiği anda beraber gideceğiz. Ne diyoruz yürüyeceksin millet arkandan yürüyecek.

AFRİN’E BERABER GİDERİZ 

Beşer planında biz güne kadar kimsenin önünde eğilmedik. Rabbimizin huzurunda eğildik. Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Sizi o inlerinizde yok ederiz demiştik. O kurdukları mahkemeler şimdi nerede? O sahte mezarlar şimdi nerede? Korkaklar zafer anıtı dikemez. Öleceksek bir kere öleceğiz ama onlar her gün ölecekler” dedi. 

Eğer yiğitsen açıkla Bay Kemal

 Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum. Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın. Çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin. 

ÖSO’nun kolunda Türk bayrağı PYD’nin kolunda ABD bayrağı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da ÖSO için “terörist” nitelemesi yapan CHP’ye sert çıktı: CHP’nin ahlaksız temsilcileri, şu anda ÖSO cephede Mehmedimle biraber” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman’da AK Parti İl kongresinde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada CHP’lilerin ÖSO ile ilgili skandal “terörist” nitelemesine tepki göstererek “ÖSO, onlar ‘Biz Osmanlı’nın, Türk’ün dostuyuz’ diyor. Bu CHP’nin ahlaksız temsilcileri de onları kalkıyor, maalesef terör örgütüyle iş tutanlardan ilan ediyor. Şu anda Özgür Suriye Ordusu kiminle yan yana? Benim Mehmedimle yan yana, omuz omuza. Kolunda fors olarak ne var? Türk bayrağı var. Peki, PYD’nin kolunda ne var? Amerika’nın bayrağı var. PKK’nın malum, artık ne dersen de, onlar var. Bu CHP, işte bu” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: O teröristleri nefes alamayacak hale getireceğiz. Çünkü onların nefes alması demek vatandaşımızın nefesinin kesilmesi demektir. 13-14-15 yaşındaki kızlara bunlar dağlarda silah eğitimi vermiyor mu? Bunların artık önüne geçiyoruz. Anaları ağlatmayacağız.

HAİNLERE NEFES ALMAK YOK

Gerekirse Afrin’e önce ben gideceğim siz de benimle beraber geleceksiniz. Türkiye’yi yurtdışına şikâyet edenleri biz çok iyi tanırız. Bunların cinsini çok iyi biliriz. Neler yaptılar neler yapıyorlar hepsi kayıtlarımız da var. Çocukları zorla dağa kaçırılan anaların yürek feryatlarını duymadılar. Aydınlara sesleniyorum. Bunların aklına hak hukuk demek gelmedi. Terör örgütü camilerimize alçakta saldırırken seslerini duydunuz mu?

BATMAN’DA ZEYTİN DALIYLA MESAJ

Ülkeyi sokakta bulmadık

Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, onun için meydanı kanı bozuklara bırakmayacağız. Bizim yardım kapımız Allah’tır. O bize yeter. Kapalı kapılar ardında hangi fitne kazanların kaynadığını biliyoruz. Ne terör örgütlerinin nede onlara piyonluk yapan siyasetçi, sanatçı, aydınların bizi hedeflerimizden şaşırtmasına izin vermeyeceğiz.

Başkomutan İHA Üs Komutanlığı’nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14. İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) Üs Komutanlığını ziyaret etti. Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan pilot montu giyen Erdoğan, üssün harekat merkezinde yetkililerden bilgi aldı. Baykar Makine Teknik Müdürü Bayraktar, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından Erdoğan ziyaretinin fotoğrafını paylaştı. 

ERDOĞAN’DAN ‘ATAK’ PAYLAŞIMI

Erdoğan Twitter hesabından, Muş Havalimanı’ndan Bitlis’e uçuşu sırasında çekilen fotoğrafını paylaştı. Erdoğan, “Bitlis uçuşumuzda bize eşlik eden ATAK helikopteri” mesajına yer verdi. 

Macron’a Afrin telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Zeytin Dalı Harekatı hakkında görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler de ele alındı. Erdoğan, PYD/YPG’nin Hatay ve Kilis illerine roket saldırıları düzenlediğini aktardı.