Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnönü tek adamdı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderini eleştirdi: Sözünü ettiği tek adam nerede bilmiyorum. Seçimin olduğu yerde, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. 

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘tek adam’ rejimine yol açacağı yönündeki iddialarına yanıt verdi. “Ana muhalefetin başındaki zatın bu konuda söylediklerini, şöyle 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum. Sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: 

CHP İL BAŞKANLARI VALİYDİ 

Tutturmuş bir 'tek adam'dır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede bilmiyorum. Seçimin olduğu yerde, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu. CHP'nin il başkanları aynı zamanda valiydi. Yeni yönetim sisteminin şifresi, istikrardır, güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamına vurulan darbeler yüzünden büyük bedeller ödedi. 

Spectral filminde Erdoğan düşmanlığı mı?  

TRT’deki 'Gündem Ötesi' programında Hollywood yapımı 'Spectral' filmindeki 'düşman' karakteriyle ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Filmde ABD askerleri sorun yaşadıkları 'düşman' ülkeyi işgal etmek için bir plan hazırlıyor. Ancak söz konusu ülkede görülmedik bir düşmanla savaşıyor. En sonunda o görünmez düşmanın görüntüsü beliriyor. Konuklar ve sunucu Pelin Çift ise figürün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı andırdığını belirterek olaya farklı bir boyut getirdi. 

Bizimle baş edemeyeceksiniz  

Erdoğan, Avrupa'nın Türkiye'yi engellemek için terör örgütleriyle hareket ettiğini söyledi. 

Türkiye'deki yatırımlara değinen Erdoğan, "Onlar çılgına dönüyor bunları Türkiye nasıl yapabiliyor diye. Almışlar yanlarına DEAŞ'ı, PKK'yı, FETÖ'yu onlarla beraber yürüyor. Bizimle baş edemeyeceksiniz. Milletimizle yürüyoruz" dedi. Erdoğan, "Kandil'dekiler, FETÖ 'Hayır' diyor. 'Hayır' diye aldatılanlar ne anlama geliyor? Ha siz de onlarla berabersiniz. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bizim daha çok delinecek dağlarımız var. Daha inşa edilecek çok köprülerimiz var" diye konuştu. 

Erdoğan’dan May’e telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı Theresa May’e taziye telefonu etti. Derin üzüntü duyduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin, dost ve müttefik Birleşik Krallık'la tam bir dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. 

Kılıçdaroğlu'na idam çağrısı

“Biz ecdadımız gibi vatan, millet söz konusu olduğu yerde her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İdam konusunda kanaatimi söyledim. 16 Nisan'dan sonra Parlamentomuz idam ile ilgili kararı olumlu verir bana gelirse ben bunu onaylarım. Kılıçdaoğlu 'ben varım' diyordu. 16 Nisan'dan sonra inşallah bunu görelim. MHP'nin de kanaati belli.”

Türklere baskıyı kabul edemeyiz

Pazar günü Bulgaristan’da yapılacak seçimler nedeniyle ‘soydaşlarımıza sesleniyorum’ diyen Erdoğan, “Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak 

iş değil” diye konuştu. 

Millet hemen yakasına yapışır

“Diyelim ki cumhurbaşkanı nefsine yenildi yoldan çıktı tek adamlık yapmaya kalktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına kim yapışır? Millet yapışır. Tek adamlığın hesabını millet sorar. Biz iki hesaba inanırız: Halk ve hak. Bu yönetim sistemine Rabbim nasip ederse 16 Nisan’dan sonra kavuşma şansını hep birlikte elde edeceğiz.”