Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hainlere hiçbir şekilde af yok 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de kabul ettiği milletvekillerine FETÖ ile mücadele uyarısı yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ile Milli Savunma Komisyonu'ndan oluşan bir grup milletvekili ile görüştü. Erdoğan’ın, PKK ve FETÖ ile mücadeleye değinerek, “Kararlılıkla mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Acırsak, acınacak duruma geliriz. Bu hainlerin hiçbir şekilde affı yoktur" dediği öğrenildi. Anayasa değişikliği konusunda Meclis'teki aritmetiğe işaret eden Erdoğan’ın, uzlaşma arayışlarının belirleyici olacağını vurguladığı kaydedildi. Başkanlık modeliyle ilgili ise Cumhurbaşkanı, “Bizim kendimize göre şartlarımız var. ABD'deki sistemin aynısının olmasına gerek yok” dediği öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu’na Yenikapı tarifesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı bir hakaret davasını daha geri çekti. Erdoğan davayı, Kılıçdaroğlu’nun son yerel seçimler öncesi Silifke’de yaptığı konuşma nedeniyle açmıştı. Erdoğan’ın avukatının verdiği dilekçede Yenikapı ruhuna atıf yapılarak, "Fikirlerimizin farklılığı zenginliğimizdir ancak bu zenginliğin, karşılıklı saygı, empati ve özellikle üslup güzelliğiyle tahkim edilmesi zorunludur” ifadelerine yer verildi. 

Hiçbir saldırıları başarılı olamayacak 

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Erdoğan, cumhuriyetin zor şartlarda elde edilen bir kazanım olduğunu söyledi, "Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü bir ülkedir. Geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir" dedi.