Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliğimizle ilgili kimden ne alacağımızı başkalarına soracak değiliz

ABD basınında Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füze savunma sistemleri nedeniyle ABD tarafından bir yaptırıma uğrayabileceği iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizin güvenliğiyle ilgili meselelerde kimden ne alacağımızı başkalarına soracak değiliz'' dedi

1

Senegal'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

ABD basınında Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füze savunma sistemleri nedeniyle ABD tarafından bir yaptırıma uğrayabileceği ima ediliyor.  

Başbakanlık dönemimi de sayarsak, toplam 16 sene oldu. Artık bizi tanımış olmaları lazım. Bizden söz bir kere çıkar, iş biter. Ruslarla o konuda anlaşmış olduğumuz için o iş artık bitmiştir. NATO üyesi Yunanistan da Rusya’dan S-300 füzeleri aldı. Yunanistan’a yaptırım mı uygulandı? Kaldı ki ülkemizin güvenliğiyle ilgili meselelerde kimden ne alacağımızı başkalarına soracak değiliz. Stratejik ortaklarımızdan, aynı ittifakta yer aldığımız ülkelerden, müttefikliğin gereğini yerine getirmelerini bekleriz. Mesela müttefikimiz olan bir ülkenin, bir terör örgütüne silah temin etmesini, hem de ücretsiz olarak silah vermesini makul karşılamamız mümkün değildir.