Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlü olduğumuz için bize saldırıyorlar 

Zahirde birbirine düşman görünen örgütleri, bu amaçla bir araya getirip, işbirliği halinde çalıştırıyorlar.Kendi topraklarımızda huzuru, güveni, birliği sağlayamazsak dışarıda sözümüzün hiçbir kıymeti kalmaz.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok büyük saldırı altında olduğunu vurguladı. Bu saldırıların Türkiye’nin zayıf bir ülke olmasından dolayı kaynaklanmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü ve güçlenen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar yapılıyor” diye konuştu. Ülke dışında verilen mücadelenin başarılı olabilmesinin birinci şartının ülke içini sağlam tutmak olduğunu ifade eden Erdoğan, “Eğer biz kendi topraklarımızın içinde huzuru, güveni temin edemezsek dışarıda ne sözümüzün kıymeti kalır, ne de tek bir adım atacak zemin bulabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kendi göbeğimizi kesmeliyiz

“Terör örgütlerini adeta vardiya usulü ülkemizde eylem yapmaya teşvik edenler işte bunu istiyor” Erdoğan şöyle devam etti: Zahirde birbirine düşman gibi görünün örgütleri, kesimleri bu amaçla bir araya getirip, işbirliği halinde çalıştırıyorlar. 2013 yılından beri ardı ardına yaşadığımız sıkıntılar hem güvenlik boyutuyla, hem siyasi sonuçlarıyla, hem ekonomik veçhesiyle bizi içeride sıkıştırıp dışarıda etkisiz halde bırakma amacıyla tetikleniyor. Türkiye, terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde tüm operasyonları tek başına, kendi imkanlarıyla ve kendi evlatlarıyla yürütmek mecburiyetindedir. Bu durumu anlamayan veya buna karşı çıkan, hakikatlere gözünü kapatıyor demektir. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız, ülke olarak güçlü olmalıyız, hükümet olarak güçlü olmalıyız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan

“Sınırlarımız içinde yaşayan milyonlarca kişi arasında eğitimi, birikimi, imkanları ve diğer şartları o kadar üst seviyede olanlar var ki bu insanları bir kenara koymak insani değerler açısından bir ihanet olur. İçişleri Bakanlığımız bu tür kişilere aileleriyle birlikte vatandaşlık vermeye yönelik çalışma yürütüyor.” 

En az silahlı teröristler kadar tehlikeliler  

Erdoğan: FETÖ ve bölücü örgütlerin devlete sızmış elemanları sebebiyle yaşanın sıkıntılara karşı da dikkatli olmalıyız. Terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin devletten temizlenmesi en az silah kullanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi kadar önemlidir. Çünkü, birinin desteği olmadan ötekinin hareket

alanı elde edebilmesi mümkün değildir.

Tabanları bile dehşete düştü 

Bu katil terör örgütleri yıllardır kullananları, sosyolojik tabanlarını oluşturan kesimleri dahi dehşete düşüren kan dökücülükleriyle çağımızın barbarları durumundadır.

DEAŞ’ı himaye altına alıyorlar

“Düne kadar DEAŞ’la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ’ı himayeleri altına alacak hale geldiklerini ibretle takip ediyoruz. Bölgenin tarihi, dini, etnik, kültürel yapısını dikkate almadan, tamamen kağıt üzerindeki planlamalarla yürütülen projeler, birer birer çöküyor.”  

Gazetecilere kutlama   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Tarafsız ve özgür basının demokrasinin en önemli güçlerinden biri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, zor şartlar altında görev yapan gazetecileri takdir ettiğini de ifade etti.