Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Beştepe’deki SGK açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hainlerle mücadeleden taviz verilmeyeceğini belirterek ''Oynanan oyunlar ortada. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış töreninde konuştu. Batı’nın sığınmacı politikasından terör le mücadeleye kadar önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: 

Sadece dergi kapağı yaparlar 

Batı gayri safi milli hasılasıyla bizden çok daha güçlü olduğu halde mültecileri ülkelerine almıyorlar. Bize verdikleri sözleri yerine getirmeye gelince attıkları adım yok. Aylan bebeği dergilere kapak yapıyorlar. Ümran bebeği dergilerine kapak yapabiliyorlar. İcraat yok. Ama biz her zaman mazlumun mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. 

MİLLET PLANI BOŞA ÇIKARDI

Bunca badireye rağmen ayakta kalmasını mazlumların dualarına bağlıyorum. Milli irade kavramına bizim kadar sahip çıkan bir başka siyasi kadro ve dönem herhalde yoktur. Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe girişimini vatandaşlarının kararlı duruşu ve direnişiyle boşa çıkarmayı bilmiştir. Şu külliyenin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Benim milletim, benim vatandaşım, benim sevgili kardeşlerim o gece "Haydi meydanlara" dediğimiz zaman niye kalkıp da acaba bu külliyenin etrafına geldi. O gün sevgili vatandaşlarımın elinde bayraktan başka silah yoktu. Onlar feda-i can ettiler. Çünkü onlar şehadete yüremeye karar vermişti. 

Aynı istiklal mücadelesi 

Bir tanesinin elindeki telefona söylediğini hiç unutamayacağım. Diyordu ki, "Ben artık şehadete gidiyorum, hakkını helal et.” Benim vatandaşım  gövdesini bu hainlere siper etti. Onlar yılmadı, tankın, topun üzerine, F-16'ların üzerine öyle gitti. Göze alınan fedakarlık bakımından doğrusu Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızla aynı çizgide görmemiz gerektiğine inanıyorum.

AÇIKÇA MEYDAN OKUYORUM 

Kürt kardeşlerimizin üzerine oynanan oyunlar hala hafızalarımızda taze. Ben Kürt kardeşimi beni yaradan Allah ne emrediyorsa ondan seviyorum, yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Biz inancımızda Türk, Kürt, Abaza, Çerkez, Boşnak diye bir ayrım var mı? Ama onlar bunu yapamazlar. Biz Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz, bunlar gidip vuruyor. Iğdır, Kars, Ağrı hep aynı. Ben şimdi buradan açıkça meydan okuyorum, tüm terör örgütleri elinizden geleni ardınıza koymayın.

Senaryo da oynanan oyun da aynı

Muhataplarımız kendi isimleriyle karşımıza çıkmadı. Terör örgütleriydi; PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG, DHKPC hepsi de aynı senaryonun oyuncularıdır. Birbirlerinden farkı yok. Tüm terör örgütlerinin tek vazifesi milli birliğimizi, bütünlüğümüzü tehdit etmek suretiyle Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına pranga vurmak, 2023 hedeflerini sabote etmektir, edemeyecektir. 

SÖZLERİNİZE DİKKAT EDİN

İstanbul'da stadın hemen üstünde oradaki şehitlerimizi biliyorsunuz alçakça katlettiler. Siz kime neyi anlatıyorsunuz? Birer maşasınız. Eğer siyaset yapacaksınız seçtiğiniz kelimeleri, cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi takdirde şu anda bu ülkenin yönetimi devleti, hükümetiyle gereği neyse bunun gereğini hukuk içerisinde yapacaktır, yapmaktadır.

Yerle yeksan edeceğiz

Sokaklara ateşe veren vandallara nasıl meydan bırakmadıysak, 17-25 Aralık'ta kapımıza dayananlara nasıl eyvallah etmediysek, 15 Temmuz'da darbe için harekete geçenleri nasıl milletimizle başarısızlığa uğrattıysak, 

Suriye'de terör bölgesi oluşturanların hevesleri nasıl kursaklarında bıraktıysak, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz. Yeter ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım.