Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi yıkmaya çalışanlar için yastık altındakiler çıksın 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelin şu anda dolarınızı, Euronuzu TL’ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığın altında ne varsa Türk Lirası’na çevirin” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Cevahir Haliç Alışveriş Merkezi’nin açılışına katıldı. Konuşmasında faiz politikalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cevahir AVM, 175 milyon liralık yatırım maliyetli, 1000 kişinin istihdam edileceği bir alışveriş merkezi. Cevahir Grubu ve ailesini tebrik ediyorum” diyerek şunları kaydetti: 

Birileri 15 Temmuz’da tankla, topla teslim alamadıkları bu ülkeyi ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor. 3 yıldır kriz kozunu farklı senaryolar denediler, araçlar kullandılar. İnsan kılığındaki katil sürülerine umut bağladılar. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ’i üzerimize salmaktan vazgeçmediler.

TUSKON kapanmak üzere 

6-7 Ekim’de sokakları terörize etmeye çalıştılar. 30 yıldır sırtını sıvazladıkları terör örgütü kendi çukurlarına gömüldü. DEAŞ ise Suriye’de kaçacak delik arıyor. FETÖ’nün tüm inlerine girildi. Amerika’da TUSKON kapanmayla karşı karşıya. Onun için gidecekler, tükenecekler.

ABD de aynısını yaşadı 

16 Temmuz’da benim milletim yastık altından 2.5 milyar dolar piyasaya sürdü. Şimdi bunun devamını bekliyorum. Son birkaç ay yaşanan dalgalanmaların etkisi geçicidir. Dünyanın en büyük ekonomileri bile yaşıyor. Amerika yaşamadı mı? Döviz üzerinden kriz operasyonu yapılıyorsa, dövize bağımlılığımızı düşürmeliyiz.

Yalnızlığımı biliyorum

Yastık altındaki dövizlerinizi milli paraya altına yatırın demiştim. Altın bizim için değişmez bir para ölçüsüdür. Bizi yıkmak isteyenlere karşı hemen TL’ye çevirmeliyim. Zarar edersek ne olur? Bunda bereket vardır.  

Şu anda yatırımcıların oluşturduğu bir Meclis’te bir aradayız. Faiz meselesini çözmeliyiz. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim. 

Rusya, Çin, İran’a: Alışverişi yerli para ile yapalım 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘alışverişi yerli para ile yapalım’ teklifi götürdüğünü söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: Ben ne alıyorsam Rus rublesiyle alayım sen de ne alıyorsan TL ile yap. Aynı şeyi Çin’e ve İran’a da söyledim. Makul karşılandı. Merkez Bankalarına talimatları verdik. Bu yolla yapacağız. Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde inşa edilmiştir.  

Babam benim en büyük şeref belgemdir 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, babasının adını taşıyan Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan babasının hikayesini şöyle anlattı: Nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak’a sonra İstanbul’a gelen babamDenizcilik İşletmelerinde çalışmış, kaptanlık unvanını almıştı. Çok disiplinli bir o kadar da merhametli bir insan olan Kaptan Erdoğan babacığım, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi gözyaşlarının sakallarından süzüldüğünü görürdük.

DİMDİK AYAKTA DURDU

Babamın ömrünü dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en önemli şeref belgemdir. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdi. Kaptan Erdoğan ve oğlu Erdoğan’ın hikayesi aslında Türkiye’nin hikayesidir. 

Bu Kasımpaşa’da büyüyen ardından İHL’yi bitiren, kendisinden, ailesinden ve milletinden başka kimsesi olmayan Erdoğan’ın mücadelesidir.