Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştıl

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 27. Muhtarlar Topalntısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, ''15 Temmuz Türkiye'nin ikinci bir kurtuluş savaşıdır. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'ı bize razı ettiler. Birileri de bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar.'' dedi.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elimizde kalan son parçanın işgali teşebbüsüydü. Millet o toprakları bunlara teslim etmedi. Sonuçları itibariyle benim milletim yüce bir millet. Kararlı bir millet. Çılgın Türkler diyorlar ya, işte o millet. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci bir kurtuluş savaşıdır. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'ı bize razı ettiler. Birileri de bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar." açıklamalarında bulundu.

"O GECE TÜRK MİLLETİ ÜLKESİNİ BİR DARBEDEN İŞGALDEN KURTARMIŞTIR"

Erdoğan konuşmasında, "O masaya oturanlar o anlaşmanın hakkını vermediler, veremediler. Milletimiz o gece engin feraseti ile sahneye konmaya çalışılan senaryonun tüm safhalarını anında deşifre etmiştir.  O gece Türk milleti ülkesini bir darbeden, işgalden kurtarmıştır.  Lider taşın arkasına saklanmazsa millet dağın arkasına saklanmaz. Biz o gece sizinle yürüdük. Demek ki şehadet nasibimizde yokmuş ki bugün burada sizlerle birlikteyiz. Ne mutlu o kutlu makama ulaşan o kardeşlerimize." dedi.