Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azılı teröristlere sahip çıkıyorlar 

Erdoğan: Müttefik bildiğimiz ülkelere yakıştıramadığımız bu tablo bizi üzüyor. Trump’ın gelmesiyle diyaloğu hızlandıracağımıza inanıyorum. 

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükelçilere yaptığı konuşmada ‘FETÖ ile mücadelede rehavete kapılmayın uyarısı’ yaptı. ABD’de bir üniversiteye rektöre olarak kaçak FETÖ’cünün atanmasına da tepki gösteren Erdoğan, “Sığınma hakkı, Suriyeli masumlardan, Afrikalı gariplerden esirgenirken teröristlere altın tepside sunuluyor. Bir tas çorba için kapılarına gelenleri kovanlar, darbecilere sahip çıkmaktadır. ‘Dost’ demeye dilim varmıyor ama en azından müttefik bildiğimiz ülkelere yakıştıramadığımız bu tablo karşısında üzülüyoruz. Ülkemizde kara listede olup kaçan FETÖ mensubu, Amerika’da rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem iştir?” dedi.

ABD YANIMIZDA OLMALI 

Erdoğan şöyle devam etti: Amerika Birleşik Devletleri’ni kararlı, güçlü ve tereddütsüz bir biçimde yanımızda görmek istiyoruz. Yeni Başkan Trump’ın 20 Ocak’ta görevi almasıyla özellikle birlikte karşılıklı diyaloğu hızlandıracağımıza inanıyorum. Bilhassa bölgesel konularda Sayın Trump ile anlayış birliğine vararak kısa zamanda mesafe kaydedeceğimize inanıyorum. 

Koalisyon ülkeleri sınıfta kaldı   

“Son dönemde DEAŞ ile mücadele konusunda, maalesef müttefiklerimizin ve koalisyon odaklarının sınıfta kaldıklarını ifade etmek istiyorum. 

Suriye’de şu an devam eden ateşkes, kırılgan olmasına, pek çok ihlallerle karşılaşılmasına rağmen, çok önemli bir fırsat penceresidir” 

‘Bekle ve gör’ olmaz 

“Dış politikamızı dar kalıplara, ‘bekle gör’lere,  mahkum edemeyiz. Stratejik etkinliği hedefleyen, vicdani diplomasi anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” 

Avrupa AB’den büyük 

“Dünya beşten büyük. Avrupa da Avrupa Birliği’nden büyüktür. AB bizim eçen hala stratejik ancak çifte standarta eyvallah demeyiz.”