Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Irak'taki 'referandum' kararına tepki: Bu adım kimsenin yararına değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor, hala ''7 milyon işsiz var'' diyor. Senin bir defa kılavuzun karga! Kargaya da hakaret olmasın ama. Türkiye evelallah ufak tefek yurtdışı spekülasyonlara rağmen o zaman da söylemiştim, bu tamamen siyasi müdahaledir, onları da aşacağız demiştim.'' ifadelerine yer verdi.

1

Erbil'in "referandum" kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Irak yerel yönetiminin yatığı açıklama gerçekten bizi derinden üzmüştür. Kuzey Irak'ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir. Temenni ederdim ki bunlar istişare yoluyla yapılsın." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

AK PARTİ OLARAK 14 YILDA TARİHİ REFORMLARA İMZA ATTIK

AK Parti olarak son 14 yılda her alanda tarihi nitelikteki reformlarla, özlemini çektiği yatırımlarla buluşturduk. Eğitimi önceliklerimziin ilk sırasına aldık. Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet ayakları üzerinde yükseeleceğiz dedik. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini bu yıl 85 milyar liraya çıkarttık. Ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz. Tablet bilgisayar ve akıllı tahtalarla eğitimimizin altyapısını adeta sıfırdan ele aldık.

KREDİ VE BURS RAKAMLARINI YUKARILARA ÇIKARDIK 

Yurtlardaki yatak kapasitesini 601 bine yükselterek öğrencilerimize evlerinin konforunda eğitim imkanı sağladık. Sadece harçları kaldırmakla kalmadık. Burs rakamlarını yukarıya çıkarttık. Sağlık alanında tarihin en büyük reformunu gerçekleştirdik. Türkiye'de süratle tıp fakültelerimizin sayısını da arttırmanın gayreti içerisinde olduk.

ŞEHİR HASTANELERİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Şehir hastanelerimizin 13 tanesi açıldı. 1 buçuk yıl içinde inşaası devam 20 şehir hastanemizin tamamını inşallah hizmete açıyoruz. AK arti insana odaklı bir Türkiye'yi hedeflemişti. Ülkemin insanı hiçbir zaman bu hastane kapılarında mağdur olmayacak. Bu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz, yaklaşacağız.

ACABA DENİZ ALTINDAN BÖYLE BİR HAT GEÇECEK DENSEYDİ İNANILIR MIYDI

2023 yılına kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin km.ye çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut demiryolu ağını 2023'e kadar iki kat arttırmak amacındayız. İstanbul boğazını Marmaray ve Avrasya tüneliyle denizin altından ilk defa Yavuz Sultan Köprüsü'yle boğazın üzerinden üçüncü defa birleştirdik. Acaba eskiden denizin altından böylebir hat geçecek denseydi inanılır mıydı? Ecdadımız buna inanmış, çalışmaları yapmış. Biz gemileri karadan yürüten Fatih'in torunları olarak denizin altından bu işi başaracağız  dedik ve başardık.

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKMAK İSTEYEN BİR TÜRKİYE VAR

Yan gelip yatan bir Türkiye yok. Çalışan gayret eden ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma azminde olan bir Türkiye var. Gençler bu dinlediklerinizi burada bırakmayın. Şehirlerinizde anlatın. Bunları anlatmaya mecburuz, anlatacağız ki, unutulmasın, unutturulmasın. Havalimanlarımızın sayısı geldiğimizde 26'ydı, şimdi 55. Daha da artacak bu sayı. Uçaklardaki fiyatlara bakıyorsunuz, şimdi otobüs fiyatanın bazı yerlerde altına düşmüş vaziyette.

KARGAYA DA HAKARET OLMASIN AMA SENİN KILAVUZUN KARGA!

Sanayimizi geleştirmemiz için 197 olan organize sanayi bölge sayısını 299'a ulaştırdık. Hedefimiz 2023'e kadar 65 yeni organize sanayi bölgesini hayata geçirmek. Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor, hala "7 milyon işsiz var" diyor. Senin bir defa kılavuzun karga! Kargaya da hakaret olmasın ama. Türkiye evelallah ufak tefek yurtdışı spekülasyonlara rağmen o zaman da söylemiştim, bu tamamen siyasi müdahaledir, onları da aşacağız demiştim.

ON YILDA 10 BİN MEGAVATI GÜNEŞ 10 BİN MEGAVATI RÜZGAR ENERJİSİ HEDEFİMİZ

Hedefimiz 10 yılda 10 bin megavatın güneş 10 bin megavatı rüzgara dayalı enerjiyi hareket egeçirmektir. Yaptığımız barajların çoğu teröre rağmen terör bölgelerinde inşa edildi. Ilısu Barajı'yla birlikte şehrin bir taraftan bir tarafa taşınması suretiyle tarih bir yerden bir yere taşınacak. Bu iş lafla olmuyor. İş budur.

MÜREFFEH BİR TÜRKİYE YOLUNDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

2002 yılında nasıl aldık Türkiye'yi? Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek güçlü, müreffeh bir Türkiye yolunda çok önemli adımlar attık. Ekonomi alanında IMF ile olan ilişkiyi kestik attık. Bu bir bağımlılıktı. Hamdolsun döviz rezervimiz şu anda gayet iyi yolda. Yatırımlara ayrılan kaynağı 70 milyar liradan 700 milyar liranın üzerine çıkardık. Kaynakları çeşitlendirdik.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE YOLUNDA İLERLEYEN TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETTİK

Savunma sanayinde kendi silaharını üreteceksin, ana muhalefet bundan rahatsız. Hele hele silah satacaksın hepten rahatsız. İstediğiniz kadar rahatsız olun. Ülkenin kıt kaynaklarını faiz lobilerine yağmalatmak yerine Hazine'yi güçlendiren ve böylece tam bağımsız yolunda ilerleyen bir Türkiye'yi işaret ettik. Demokrasiye sıkı sıkıya sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayali kuranları her seferinde Allah'ın izniyle sandığa gömdük.

REFORMLARIMIZIN BBAŞINDA VESAYETLE MÜCAELE GELİYOR

Bu büyüme oranı yüzde 2,4 olan AB ortalamasının 2 katından bile fazladır. Yüzde 5'lik büyüme oranıyla G-20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sıradayız. İlk beş aylık ihracatımızda yüzde 8,9 artış kaydedilmiştir. İstihdamda 2 milyon kişilik bir artış elde edilmiştir. Türk ekonomisinin ufak tefek saldırılarla dengesi bozulmayacak kadar büyük ve güçlü olduğunu özellikle geçen sene gördük. Ekonomide gerçekleşeceğimiz büyük atılımlarla 2023 hedeflerimize ulaşmamıza Allah'ın izniyle kimse engel olamayacaktır. Reformlarımızın başında vesayetle mücadelenin geldiğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

VESAYETİN SELASINI VERMEK AK PARTİ'YE NESAP OLMUŞTUR

Bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir. Bu ülkeye en büyük zulmü halk ve halçılık söylemini dilinden eksik etmeyenler yapmıştır. Ülkemizde vesayetin selasını vermek AK Parti'ye nasip olmuştur. Zahirde elit hakikatte lümpen olan çevreler ellerindeki tüm imkanları bizi karalamak için seferber ettiler. Yol, hastane, okul, cami hangi hizmeti yapmaya kalktıysak hemen karşımıza dikildiler.

BUNLAR İSTİKLAL CADDESİ'NDE İSTİKBALİMİZ İÇİN YÜRÜMÜYORLAR

Havalimanı, köprü inşa etmek istediğimizde birdenbire çevre sevgileri kabardı. Bu Geziciler değil mi 10-12 ağacı bir yerden bir başka yere taşırken konuşanlar. Artık devasa ağaçları bir yerden bir yere nakledebiliyorlar. Bu işin ihracatını bile yapıyorlar. Ama buna alışacaklar, dördüncü yılını kutlasalar, kırkıncı yılını da kutlasalarda alışacaklar. Bunlar İstiklal caddesinde istikbalimiz ve istiklalimiz için yürümüyorlar. Bunlar bölücü terör örgütüyle elele, kolkola yürüyorlar.

AKM'NİN PROJESİ TAMAM! TAKSİM'E ÜÇ DEV PROJE KAZANDIRACAĞIZ

AKM depremden zarar görmüştü, burayı yıkalım yenisini yapalım dedik, hemen isyan ettiler. Aynı şeyi Muhsin Ertuğrul'da yaptık. Gösteri üstüne gösteriler. E ne oldu? Şu anda eski Muhsin Ertuğrul'un iki kat büyüklüğünde bir Muhsin Ertuğrul kazandırdık, kötü mü yaptık. Şimdi de AKM projesi tamam, bitti. Yanında ve arkasındaki boşluğu katmak suretiyle dev bir opera binasını İstanbul'da inşa edeceğiz. Ortada muhteşem bir proje var. O projeyle İstanbul'daki bu açığımızı gidermiş olacağız. Taksim'e üç dev projeyi kazandıracağız. Önümüzü kesemezler.

AYBÜKE ÖĞRETMEN İÇİN KILLARINI KIPIRDATTILAR MI?

Sembolleştirdikleri tarihi şahsiyetlerde gördüğünüz tek şey var kuru kafa ve ölüm ... Yaşamak yerine ölüm mesajlar ıvrdiler. Bakıyorsunuz barış, sevgi, lafla barış olur mu? Bal bal diyerek ağız tatlanır mı? Bugün de nerede ve nasıl öldüğü kadın terörist üzerinden aynı oyunu oynuyorlar. Bunların şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkisine, bir tavrına şahit olduunuz mu? Aybüke öğretmenimiz için, terör örgütünün katlettikleri masum için kıllarını kıpırdattılar mı?

AYBÜKE KIZIMIZ GENÇ YAŞINDA ÇIKTI ORALARA GİTTİ

Bunların tek gayesi teröristleri ve onların kanlı eylemlerini toplum nezdinde aklamaya çalışmak, kalemşörlüklerini yapmaktır. Aybüke kızımız genç yaşında çıktı oralara hizmet için gitti. Yavrularımıza ilim, irfan öğretmek için gitti. Bu yavrumuz aldığı maaşıyla orada labaratuvarı da hazırladı. O aşkla oraya geldi. Ama bu yavrumuzu orada katlettiler. Kim? İşte bu terör örgütü. Ben inanıyorum ki doğuda ve güneydoğudaki kardeşlerim bundan sonraki siyasi tercihlerini bu terör örgütlerine karşı bu ülkeye hizmet eden hizmet ehli AK Parti'ye verecektir.

AK PARTİ BU MASKELİ BALOYU SONA ERDİRMİŞTİR

Senin hastana hizmet edecek doktoru tekme tokat, ölesiye dövmeler! Bu ne büyük cehalet? Öyle saçmalık mı olur? Ondan sonra o doktorumzun hizmet aşkı kalır mı? Biz bu noktada hizmet ehli olan öğretmenlerimiz, sağlık görevlilerimiz, aklınıza ne geliyorsa, hepsine elele vereceğiz omuz omuza vereceğiz. AK Parti'nin son 14 yılındaki en önemli başarılarından bir işte bu maskeli baloyu sona erdirmesidir. Bu milletin huzuruna, mutluluğuna kastedenlere bu işin hesabını soracağız. Onun için ara vermek yok, devam.

KUZEY IRAK YÖNETİMİNİN ATTIĞI ADIM BİZİ ÜZMÜŞTÜR

Bundan sonra sıfatı ve konumu ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içine girenlerden hesabı mutlaka sorulacaktır. Bölgemizdeki krizler şu Ramazan ayında durmak bir yana tırmanmaya devam ediyor. Akdeniz'e açılan mütlecilerin kitleler halinde boğulması neredeyse rutin bir haber hale geldi. Türkiye olarak Katar meselesinde tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Özellikel Kuzey Irak yerel yönetiminin yatığı açıklama gerçekten bizi derinden üzmüştür. Kuzey Irak'ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir. Temenni ederdim ki bunlar istişare yoluyla yapılsın.

O SİLAHLARIN BENİM ÜLKEME TEHDİT OLMADIĞINI KİM GARANTİ EDEBİLİR?

İftira kampanyalarıyla Katar'ı suçlu gibi göstermenin bir anlamı yok. PKK'nın yavruları olan PYD ile YPG'ye sahip çıkanlar bu verdikleri kararlarla yanlış yapıyorlar. YPG ve PYD PKK'nın düşük çocuklarıdır. İyi terörist, kötü terörist olmaz. Bunların her ikisi de kötüdür ve bunlarla sizin beraber olmanız, hele hele Amerika'ya hiç yakışmaz. Amerika olarak sizinle NATO'da beraber miyiz, stratejik ortak mıyız, evet. O zaman Rakka operasyonunu beraber yapmamız lazımdı. Neden onlarla yapıyorsunuz. Bir ülkeyi terör örgütüne maddi yardım yapmakla suçlayacaksınız, ama öte yandan bir terör örgütüne silah yardımı yapacaksınız. Şu anda PYD'ye YGPye verilen silahların benim ülkeme tehdit olmadığını kim garanti edecek?

KATAR NÜFUS VE COĞRAFYASINDAN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ÜLKE

Katar İslam dünyasının son dönemde yaşadığı sıkıntılar karşısında bağımsız duruş sergileyebilen bir ülkedir. Katar bölge ve dünya siyaseti için nüfus ve coğrafyasından çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu meselenin mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşturulması bölge ve halkların yararına olacaktır. Bunun için çok ciddi bir telefonla görüşme sürdürüyoruz.

BÖLGENİN BÜYÜĞÜ SUUDİ ARABİSTAN KRALI BU İŞİ ÇÖZMELİDİR

Hakkında idam kararı verilen bir ülke sözkonusu. Gıdası kesilmekle uçuş alanları kapatılmakla karşıya kalan bir ülke var. Bu olacak iş değil. Suudi Arabistan Kralı bu işi çözmelidir, bu iş için atılması gereken adımlara öncülük etmelidir diye düşünüyorum.

İÇ TÜZÜK ÇIKANA KADAR TATİL OLMAMALI BU İŞ BİTMİŞTİR

iç tüzük değişikliğiyle ilgili girişimlerimizi sürdürmeye devam etmemiz gerekiyor. Çünkü mevcut iç tüzük itmiştir, bununla parlamento çalışmaz. Ana muhafelet destek vermiyormuş. Bunda da bir hayır vardır. İç tüzük çıkana kadar tatil olmamalı ve bu iş bitmeli.