Cumhur ittifakına destek yüzde 99.2

Siyasi gündem araştırması yapan ORC Araştırma Şirketi sonuçları açıkladı. 'AK Parti, MHP, BBP ittifak yaparsa oy verir misiniz?' sorusuna %99.2 'evet' rekor oyu verildi.

1

Akşam

ORC Araştırma Şirketi şubat ayı ‘Siyasi Gündem Araştırması’ sonuçlarını açıkladı. 23-27 Şubat 2018 tarihleri arasında 36 ilde 3 bin 420 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada vatandaşlara son günlerin güncel ve siyasi konularıyla ilgili sorular yöneltildi. Sonuçlara göre, AK Parti ile MHP’nin kurduğu cumhur ittifakına tam destek çıktı.

AK PARTİLİLERDEN REKOR OY 

Böylece, MHP’nin oylarının eridiğine hatta İYİ Parti’ye bu oyların gideceğine dair yürütülen kampanyanın gerçeği yansıtmadığı görüldü. Vatandaşlar, ‘AK Parti, MHP, BBP ittifak yaparsa oy verir misiniz?’ sorusuna AK Partili seçmenler ise yüzde 99,2 rekor oranda ‘Oy veririm’ cevabını verdi. MHP’liler ise yüzde 89,4 oranında ‘Evet Veririm’ dedi. Ankette yer alan diğer sonuçlar ise şöyle:

CHP SEÇMENİNDEN YÜZDE 39.2 'EVET' OYU

‘Size göre Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl sonuçlanır?’ sorusuna yüzde 55.2 Recep Tayyip Erdoğan ‘Kazanır’, yüzde 33.5 ‘kaybeder’, yüzde 11,3 ise fikir belirtmedi. ? ‘Siyasi partilerin seçimlere ittifak yaparak girmelerini destekliyor musunuz?’ sorusuna yüzde 67.8 ‘Destekliyorum’ yüzde 32.2 ‘Desteklemiyorum’ denildi. ? ‘CHP, HDP ile ittifak yaparsa oy verir misiniz?’ sorusuna CHP seçmeni yüzde 60.8 oranında ‘Evet’ derken yüzde 39.2 ise ‘Hayır’ cevabı verildi. ? Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti seçmeni CHP ve HDP ile yapılacak ittifaka yüzde 88,6 oranında ‘oy vermem’ derken CHP ile yapılacak ittifaka ise yüzde 58,7 oranında ‘oy veririm’ çıktı.

BUGÜN SEÇİM OLSA AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 48.2

‘Devletin, terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için yürüttüğü mücadeleyi destekliyor musunuz?’ sorusuna yüzde 75.8 ‘Destekliyorum’ yüzde 24.2 oranında ise ‘Desteklemiyorum’ cevabı verildi. ? TSK'nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtına destek ise yüzde 82.4 oranında ‘Evet’, yüzde 17.6 oranında ise ‘Hayır’ cevabı geldi. Sonuca göre harekât Türk halkı tarafından büyük destek görüyor. ? 'Meslek oda ve birliklerine yönelik yapılacak düzenlemeleri destekliyor musunuz?' sorusuna yüzde 56.2 oranında ‘Destekliyorum’ cevabı verildi. ? Yine son günlerin güncel tartışma konuları arasında olan “Cinsel istismar, terör ve darbe” suçlarında uygulanan mevcut cezalarla ilgili soruya yüzde 84.3 oranında ‘Yetersiz’, yüzde 15,7 oranında ise ‘Yeterli’ cevabı verildi. ? 'Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?' sorusuna seçmenler yüzde 48.2 AK Parti, yüzde 24.6 CHP,  yüzde 11,2 MHP, yüzde 7.9 HDP, yüzde 5.7 İYİ Parti cevabı verildi.