Cuma Yenikapı'ya

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında ABD ve İsrail’e tepki gösterdi. Vatandaşları cuma günü Yenikapı’da yapılacak Zulme Karşı Duruş mitingine çağıran Yıldırım, barışın sabote edildiğini söyledi. 

AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunun Başbakan Yıldırım “İsrail’i şiddetle, lanetle kınıyorum. 60’a yakın kardeşimiz şehit oldu “ diyerek büyük tepki gösterdi ve şu duyuruyu yaptı: “Buradan Cuma günü saat 15:00’da Yenikapı Meydanı’nda ‘Zulme Karşı Duruş’ adı altında bir buluşma gerçekleşecektir. Bütün vatandaşımızı davet ediyorum.” 

BARIŞA KARŞI BİR SABOTAJ 

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: Şu ana kadar 60’a yakın kardeşimiz şehit oldu. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan ettik, bayraklarımızı yarıya indirdik. Ayrıca Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık. Ayrıca TBMM de bugün özel bir oturum gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti ve 81 milyon vatandaşımızın Filistin’in haklı davasına bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Amerikan elçiliğinin Kudüs’e taşınmasını barışa karşı bir sabotaj olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz. Burandan bütün insanlığı bu vahşete karşı koymaya ve lanetlemeye davet ediyorum. Bütün inanç gruplarını, bütün siyasetçileri zulme karşı tek yürek olmaya davet ediyorum. İslam ülkeleri İsrail ile ilişkilerini mutlaka gözden geçirmek durumundadır. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türkiye bu zulme sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır. 

Zulme karşı duruş 

Cuma günü Yenikapı’da “Zulme Karşı Duruş” adı altında bir buluşma gerçekleşecektir. Bu büyük buluşmaya bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu bir parti programı değildir. Milletimizin kardeşimizle dayanışmasını göstermek amacıyla bir araya gelecek, Yenikapı ruhunun tazeleneceği önemli bir toplantı olacaktır. Hafta sonu Diyarbakır’da olacağız ve kampanyamızı başlatacağız.