'Çok yakında terör örgütü kıpırdayamaz hale gelecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm dünyaya ilan ediyorum; Afrin operasyonu teröre ve terör örgütlerine yöneliktir. Sıra Münbiç’e de gelecek. Irak sınırına kadar hiçbir terörist kalmayacak” dedi.

1

MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞIMIZI ANLAMAK İSTEMEYENLERE ZEYTİN DALI AÇIK BİR İKAZDIR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen “121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada Zeytin Dalı harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Önceki gece harekat merkezine yaptığı ziyarete ilişkin Erdoğan şunları kaydetti: Zor bir coğrafyada ve çok kötü hava şartlarında icra edilen operasyonumuzda en küçük bir aksaklık olmadığını, bir sıkıntı olmadığını bizzat yerinde görmekten ayrıca memnuniyet duydum. Zeytin Dalı harekatını yürüten askerlerin morali çok yüksek. Şu ana kadar 343 terörist etkisiz hale getirildi. Beklenen gündü ve o gün geldi çattı. Tüm dünyaya ilan ediyorum Afrin operasyonu teröre ve terör örgütlerine yöneliktir. 

MÜNBİÇ’E KADAR GİDECEĞİZ

Zeytin Dalı  Operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç’i, bize  söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın  çünkü Münbiç’in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap  kardeşlerimizdir. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını anlamak istemeyenler için Zeytin Dalı Operasyonu açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz getirilecektir. 

Ordumuzun elinde çocuk kanı yoktur

“Terör örgütünün ve onlara akıl verenlerin alçaklıkları sınır tanımıyor” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Türk ordusunun karşısına kendileri çıkmaya yürekleri el vermeyenler, çocukları ve kadınları öne atarak, yerleşim yerlerindeki operasyonlarımızı yavaşlatmaya çalışıyorlar. 

HERKESİ KATLEDEN CANİLER

Bölücü terör örgütünün, ‘çocuk, kadın, yaşlı’ demeden kendisine karşı çıkan, herkesi katleden bir cani güruhu olduğunu biliyoruz. Bizim ordumuzun elinde asla çocuk kanı yoktur, kadın kanı, masum kanı yoktur, hiçbir zaman da olmayacaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amaçları terörle mücadele değil de, sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturmak, onun üzerinden kan ve can pazarı kurmak olanlara cevabımız şudur; Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.

ÖSO’ya terörist diyen teröristtir!

CHP’li Yılmaz’ın skandal ÖSO sözlerine çok sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “ÖSO’ya terörist diyenler PYD’nin, YPG’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, kendileridir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz bir televizyon kanalında ÖSO’nun El Kaide’den çıktığını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu skandal sözlere il toplantısında çok sert yanıt verdi: Bizi Suriye konusunda eleştiren herkesi biraz da olsa vicdanlı olmaya, empati yapmaya, kendilerinin bizim yerimize koymaya çağırıyorum. ÖSO’yu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum. Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. 

GAZANIZ MÜBAREK OLSUN

ÖSO’ya terörist diyenler PYD’nin, YPG’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, kendileridir. Bu vesile ile kahraman askerlerimize gazanız mübarek olsun diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar ile harekat merkezini denetleyip operasyon hakkında bilgi aldı.

Akıl tutulması yaşıyorlar 

Erdoğan: AB, siz PKK’yı terör örgütü ilan etmediniz mi? Şu anda o kadar akıl tutulması var ki. Bir taraftan YPG, PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmeye başladılar. Bir taraftan da silahlar onlara akıtılıyor. Bu nemenen iştir. NATO Genel Sekreteri, ‘Türkiye kendi hukukunu korumaktadır’ diyor. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 

ABD bayrağıyla cirit atıyorlar   

“En büyük üzüntümüz,  Amerika’nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede şu anda cirit atıyorlar.  Bunu neyle izah edeceğiz?” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Sayın Başkan bize diyor ki ‘Bizi bu kadar eleştirmeyin.’ diyor. Kendi söyledi, 5 bin tır, 2 bin kargo uçağı gönderdik diye... Biz de teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka izahı yok. 

Bunların hepsi terörist sevici 

Erdoğan TTB’nin skandal tweetine sert tepki gösterdi: Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TTB’nin skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi: Bugüne kadar 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim ‘savaşa hayır’ diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır. Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bundan taviz vermeyeceğiz. 

Erdoğan: Kilis’te namazda 2 kardeşimiz şehit oldu. Batı bunu görüyor mu? Kiliselerinizin üzerine roketler düşse sizin tepkiniz ne olur? Biz tarihi Çalık Camii’ni de aslına uygun şekilde restore edeceğiz. 

AKPM’YE AYAR VERMİŞTİ

‘Dik duruşun için teşekkürler’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM’de Zeytin Dalı Harekatı’na destek veren Azerbaycan delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov’a teşekkür etti: Türkiye’nin Afrin’deki operasyonu sadece terör örgütlerine yöneliktir. Avrupa Parlamentosu’nda hareketi istila olarak göstermek isteyenlere söylüyorum. Gidin önce, Libya’da, Ruanda’da, Mali’de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, müstevli olarak hareket etmemiştir. Azeri vekil Seyidov kardeşime de dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum..

Seyidov, AKPM’de Zeytin Dalı harekâtına destek vermiş, konuşmasını “Yaşasın bir millet, iki devlet” diye paylaşmıştı. 

Sizin 20 yıldır Afganistan’da ne işiniz var? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri ısrarla bize ‘Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun’ diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görüşmelerinde özellikle söyledim. Biz Afrin’i işgale gitmiyoruz, tam tersine orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz.

Akıllarını kendilerine!

Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak, yaklaşık 18 yıl. Libya ne kadar sürdü? Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu akılları verenler biraz kendileri kullansalar ne olur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile cuma namazını Başyazıcıoğlu Camii’nde kıldı. 

ERDOĞAN’A ÖZEL YAZDI

Bartholomeos’tan ‘zafer’ mektubu 

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, patrikhane ve cemaat adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Zeytin Dalı Harekatı’nın başarılı geçmesi temennisini içeren bir mektup gönderdiği bildirildi. Mektupta Bartholomeos, harekatın Türkiye’nin huzuruna ve Suriye’de barışın yeniden tesisine katkı sunması temennisinde bulundu. 

HAREKAT TELEFONU AFRİN MESAİSİ

İngiltere ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü. Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı harekatı ele alındı. May ile bilgi paylaşımında bulunan Erdoğan, operasyonun PKK/PYD, DEAŞ dahil Afrin yöresini tüm terör unsurlarından arındırmayı amaçladığını vurguladı. May ise Suriye’de istikrarın sağlanmasına yönelik girişimlerde önemli rol oynayan Türkiye’nin DEAŞ’la mücadelesini ve konudaki katkılarını takdirle karşıladıklarını belirtti.