'Çok az kaldı her an müjde gelebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de Zeytin Dalı Harekâtı için, “Afrin’e girdik, giriyoruz. Artık an meselesi. Her an sizlere müjdeyi verebiliriz” dedi, 3569 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin 6. Olağan İl Kongresi için gittiği kentte önce kongre salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Ardından kongre salonunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin “Her an müjdeyi verebiliriz” dedi. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3569 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi başında şehit edilen Derik ilçesi kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ü de andı. Cumhurbaşkanı kongre öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

YETTİ ARTIK DEDİK 

Bize Suriye topraklarından çıkın diyorlar. Biz 780 bin km’ye nerelerden geldik biliyor musunuz? 18 milyon km’den buralara geldik. Bir terör koridoru ki oradan devamlı taciz ediliyoruz. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa taciz ediliyor. Sabır sabır sabır... Yetti artık dedik. Öyleyse gireceğiz... Bize dost görünenler girmeyin dedi. Sizi çok dinledik girmedik. Ne oldu? Roketlerle devamlı tacizler devam etti. Dedik artık durmayacağız. Ya Allah bismillah yürüdük. Çok az zaman içerisinde Afrin ile ilgili müjdeyi vereceğiz. Ne dedik: Bir gece ansızın gelebiliriz.

TÜNELLERİ KİM AÇTI 

Neler yapmışlar oralarda... Tüneller açmışlar, bu tünellerde kamyonlar gidebiliyor düşünün. Bize dost görünenlerin onlara verdiği silahları gördünüz. Dürüst olun dürüst bizi aldatamazsınız. Yalanlarınız ortada. İşte kasa kasa silahlar, mermiler. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 6 . Olağan İl Kongresi için gittiği Mardin’de hem kongre salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap etti hem de kongrede konuşma yaptı. 

MARDİN’DE OTELLER DOLMUŞ 

Mardin’de şimdiden oteller dolmuş durumda. Bir huzur kenti haline geldiğiniz zaman bu ekonomiye de olumlu yansıyor. Biz Mardin’i Mardinli kardeşlerimi ihmal etmedik. Ekonomiyi büyütürken özgürlüklerden taviz vermedik. Ülke tarihinde eşi benzeri olmayan reformları harekete geçirdik. Mardin’e son 15 yılda 25 katrilyon değerinde yatırım yaptık.

DÜRÜST OLANA CAN KURBAN

“Yalanlarınız ortaya çıktı. Kasa kasa silahlar, mermiler… Bize dürüst olana can kurban, olmayan kusura bakmasın.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin AK Parti Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Biz kardeşlik içinde yürüyen bir Mardin görmeyi arzu ediyoruz. Tek millet dediğimiz zaman ne diyoruz. 81 milyon tek millet. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar.

KASA KASA SİLAHLAR 

O tünelleri görüyorsunuz dimi? Neler yapmışlar ne tüneller açmışlar. Bunlar batılı dostlarımızın onlara verdikleri desteklerle açmışlar. O tünellerden kamyon gidiyor. Bize dost görülenlerin onlara verdiği silahları görüyorsunuz. Bunlar ne diye sorduğumuzda yalan onlar da su gibi. Biz gerçekleri görüyoruz. Yalanlarınız orta da kasa kasa silahlar mermiler... Bize dürüst olun. Bize dürüst olana can kurban olmayan kusura bakmasın.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre için Mardin’e geldi. Kent Türk bayrağı ve afişlerle süslendi. 

ÇANAKKALE RUHUYLA AFRİN’DEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekâtı sürecinde 7’den 70’e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, bundan 103 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir” dedi. Erdoğan, mesajının devamında şunları kaydetti: “Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır.”

Bu örgüt İslam düşmanı 

Bugünden geriye dönüp baktığımızda bölücü örgütün, Kobani olaylarıyla çukur eylemleriyle ne yapmaya çalıştıklarını şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Bu örgüt İslam düşmanı bir örgüttür. Masum sivilleri kalkan yapacak kadar, ana kucağındaki bebekleri katledecek kadar vahşi bir örgüttür. Kürt ve Arap kardeşlerimin bölücü örgütün kime ve neye hizmet ettiğini artık kavradığına inanıyorum.

Mardin ne çileler çekti

Fransızlar Mardin’i teslim almak için şehre gelir. Belediye meydanında toplanan ahaliye niçin geldiğini açıklar. Urfalılara yaptıkları zulümleri anlatarak. İşgale direnmezlerse Mardin’i bir Avrupa şehri haline getireceklerini söyler. Mardinli bir ileri gelen “Burası bir Suriye şehri değil. Binlerce yıllık Anadolu şehridir. General Mardin’i işgale yeltenirse karşısında kadınıyla çocuğuyla Mardinlileri bulacaktır. Şu Mardin ne çileler çekti. 

AYRIMCILIĞA UĞRAYAN KİM VARSA YANINDAYIM 

Erdoğan, “Diyarbakır yaşadığı tüm sıkıntıları geride bırakarak aydınlık bir geleceğe ilerleyecek” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır İl Kongresi’nde demokratikleşme adımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan şunları söyledi: “Diyarbakır zor günler geçirdi. Diyarbakır’a çok büyük yanlışlar yapıldı. Terör örgütlerinin cirit attığı yer haline geldi. İnsanlarımızın günlük hayatlarını zorlaştıran uygulamaları birer birer kaldırdık. Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Ülkemizde sadece Kürt olduğu için haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan olarak yanında yer alır onunla birlikte mücadele ederim. Ülkemizin birliğine beraberliği ve geleceğine yönelik saldırılara karşı Diyarbakırlı kardeşlerim canları pahasına karşı koydu. Bu ülkede bölücü terör örgütü benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi. Ama artık çektiremez! Bitti o işler.”

TÜRKİYE KUPASI DİYARBAKIR’DA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütünün çukur eylemleriyle zarar verdiği Sur’daki tarihi dokuya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Siz nasıl Diyarbakırlısınız, nasıl Kürtsünüz, o camilere, eserlere saldırıyorsunuz” dedi.  Sur’daki restorasyon için büyük bir bütçe ayrıldığını belirten Erdoğan, “Halkımızın büyük bir kısmıyla anlaşma sağlandı. Diyarbakır’a yakışan şekilde yeniliyoruz” dedi. Erdoğan, Türkiye Kupası’nın 9 Mayıs 2018 tarihindeki final maçının Diyarbakır Stadı’nda yapılacağını söyledi. 

Teröristlerin arkasında kim var biliyoruz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresi öncesinde, kongre salonunun önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Teröristlerin arkasında kimlerin olduğunu bildiklerini ve artık oyunun bozulduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Bize bu kardeşliği çok gördüler. Ne olurdu sanki kardeşçe yaşasaydık? Ne olurdu? Ama sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır dedik ve ulaştık. Bu teröristlerin arkasında kimler olduğunu da biliyoruz. Çok şehit verdik. Artık oyun bozuldu. Sona geldik. Mehmetçiklerimiz oyunu bozdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da mitinge gelen yaşlı bir teyzeyle sohbet etti.