Çinli bakana ‘aşı gecikti' uyarısı

Yönetmelik değişikliği ordunun huzuru için. Başkan Erdoğan, askeri okullara giriş yönetmeliğindeki “irticai faaliyet” ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili, “Bu tür yönetmelikler ülkemizin, ordumuzun huzuru için” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camisi çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Askeri okullar yönetmeliğindeki "irticai faaliyet" ifadesinin terörle iltisaklı ve irtibatlı olarak değiştirilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "İrticai faaliyet farklı terörle irtibatlı veya iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değildir, bir yönetmeliktir. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veyahut da ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır, alınmış bir kararır" diye konuştu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde bulunan camiye yönelik saldırıya ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, "Maalesef Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar. AB'deki bu zirve döneminde yapılması tahrikten başka bir şey değildir" değerlendirmesini yaptı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARIMIZ YASALDIR

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına yönelik muhalefetin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Meclis'in alacağı bir karar filan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamıyla yasaldır ve yoluna devam edecektir. 3 ay sonra konsey bununla ilgili kararını açıklayacaktır. Bizler de çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir."

AHLAKSIZ KARİKATÜR İÇİN İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisininin dört yöneticisi hakkında Başkan Erdoğan'ı hedef alan hakaret içerikli karikatür için iddianame hazırladı.

ÇİN'E 50 MİLYON DOZ UYARISI

Başkan Erdoğan aşı tedarikiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Çin Dışişleri Bakanı'yla etraflıca görüştüm. Bizim Çin'le yaptığımız ilk anlaşma aslında 100 milyon faz aşıydı, İlk etabı 50 milyon fazdı. 50 milyon faz aşı henüz bize ulaşmış değil. Şubat sonu itibarıyla bize ulaşacak idi. 'Ben bunu çok daha yakından takip edeceğim. Bunu sayın başkanla da görüşeceğim' dedi. '100 milyon anlaşmamız var' dedim. Bu da nisan sonu itibarıyla idi. 'Bunları konuşacağım ve size bildireceğim' dedi. Almanya'dan 1 milyon 400 bin BioNTech aşısı da elimize ulaştı. Tamamı 10 milyon. Ama bu arada Rusya'yla da olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ve beraberindeki heyetle çalışma ziyaretinde bir araya geldi.