Çin Dışişleri Bakanı Külliye'de

Külliye'de Çin ile salgın zirvesi. Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, Başkan Erdoğan tarafından Külliye'de kabul edildi. 1 saat 10 dakika süren görüşmede bölgesel ve uluslararası konular ile salgınla mücadele ele alındı.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, 6 ülkeyi kapsayan bölge ziyaretleri kapsamında önceki akşam Ankara'ya geldi. Wang Yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası güncel konular ele alındı. Çavuşoğlu ve Vang daha sonra Kovid aşısı alanında iki ülke iş birliğini gösteren fotoğraf sergisini gezdi. Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Salgınla mücadele ve aşı konusunda işbirliğini ilerleteceğiz. Uygur Türklerine ilişkin hassasiyetimizi ve düşüncelerimizi ilettik" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN KABUL ETTİ

Wang Yi, daha sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'de kabul edildi. 1 saat 10 dakika süren görüşmede Bakan Çavuşoğlu da hazır bulundu. İki ülke ilişkilerinin ele alındığı toplantıda pandemi ile mücadele ile aşı işbirliği de masadaydı. Türkiye-Çin arasındaki ilişkilerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.

Başkan Erdoğan, BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu'nu kabul etti.

VATAN MİLLET SEVDALISI BİR DAVA ADAMIYDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 12. yılında andı. Erdoğan yazılı mesajında "Türk siyasi hayatında iz bırakan, vatan ve millet sevdalısı bir dava adamı olan Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi vefatının senei sevriyesinde rahmetle yâd ediyorum" diyerek şunları kaydetti: "Milletimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu, ülkemizin birlik ve beraberliği için bedel ödediği mücadelesi, milli iradeye leke sürdürmeyen tavizsiz duruşu, örnek şahsiyeti, cesareti, yiğitliği ve samimiyeti ile her daim hatırlayacaktır."

ZAMANAŞIMINA 1 GÜN KALA CEZALARA ONAMA

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili 13-18 ay arasında değişen hapse çarptırılan dönemin 4 üst düzey yöneticisinin cezaları, zamanaşımına 1 gün kala onandı. 15 Şubat'ta sonuçlanan dava sonunda hakim; dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü olan Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal'ı 1 yıl 1 ay, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'yu 1 yıl 3 ay, Adana Jandarma Bölge Komutanı Emekli Korgeneral Ali Lapanta'yı 1 yıl 6 ay ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu'nu da 1 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı.