Çifte standart varsa gereğini biz yaparız

“Terör konusunda çifte standarda şahit oluyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye sert yanıt: Herkes ayrı konuşuyor. Öyle ise bu millet göbeğini kendi kesecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde, “İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü” programına katıldı. “İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikayesidir” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Kendini bilmez tipler var 

Kut’ül Amare, bu milletin Avrupa ülkeleri tarafından ‘hasta adam’ olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı abidevi bir zaferdir. Ama buna ‘hayır ben bunu zafer olarak kabul etmiyorum, etmeyeceğim’ diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Ama onlara rağmen bu zaferi inkar edemeyecekler. Bu zaferin ders kitaplarında kuru birkaç kelimeyle geçiştirilmeye çalışıldığını üzüntüyle ve ibretle görüyoruz. 

Gezi’den sonra karalama 

Gezi olaylarını sanki ülkede bir iç savaş yaşanıyormuş gibi gösteren, Batı medyası ülkemizde kamp kurdu. Basın özgürlüğü üzerinden ülkemizi karalamak için her türlü çabayı gösterdiler. Şu anda PDY bunu yapmıyor mu? Türkiye’de başarılı olamayınca Batı’da ülkemiz aleyhinde kampanyalar sürdürüyor. 

Göbeğimizi millet kesecek

Terör konusunda da aynı çifte standarda, aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Bakın biz ‘PYD terör örgütüdür’ diyoruz, ‘YPG terör örgütüdür’ diyoruz. Amerika’dan Savunma Bakanı ayrı sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir. Bunun başka çaresi yok. 

TIR’ları durduran her türlü kötülüğü yapar

Terör örgütleri arasında ayrım yapanlarla birlikte, teröre karşı mücadele edilemez. Bölücü örgüt paçavralarını taşıyanlar ve paralel yapının elemanları yan yana ülkemiz aleyhine gösteri yapıyorlar. Bu yüzden ben yerli ve milli olma çağrısı yapıyorum. Şayet paralel yapı gibi ruh ve bedeninizi başka ülkelerin emrine verirseniz, sizi kendi ülkeniz aleyhine de bağırtırlar. Adana’da MİT TIR’larını durdurup silah çekenlerin bu devlete ve millete yapamayacakları kötülük yoktur. Bu işin içinde ne yazık ki medya, güvenlik güçlerimiz ve yargı maalesef yer aldı.   

Paralel yapının tabanı ibadet, tavanı ihanet! 

Yalanın envai çeşidi şu anda PDY’de. Şu anda çok ciddi bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçtı gitti. Dedik ya inlerine gireceğiz, girdik ve giriyoruz. Amerika’da bir enstitüde konferans vereceğim. Konferansın verileceği yerin önüne gelip bir baktık ki bir tarafta PKK bayrağı diğer tarafta ASALA vardı. Ve onların yanında da paralel yapı. Tabanı ibadet ortası ticaret tavanı da ihanettir bu yapının. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz.