CHP'yi eleştiren Saymaz, Halk TV'den ayrıldı... ''Profesyonelce ve etik değil''

CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve bir süredir Halk TV'de program yapan İsmail Saymaz, Halk TV ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Dün CHP'nin milletvekili listelerini ağır sözlerle eleştiren Saymaz'ın bugün istifa etmesi dikkat çekti. Halk TV'den yapılan açıklamada, Saymaz'ın istifasının ''profesyonelce ve etik'' bulunmadığı belirtildi.

İsmail Saymaz, CHP'nin kanalı Halk TV'den ayrıldı.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve 20 aydır Halk TV ekranlarında yer alan Saymaz, CHP'nin milletvekili listelerini eleştirmesinin akabinde Halk TV'den ayrıldı.

CHP'nin milletvekili aday listelerini YSK'ya sunmasının ardından, CHP yandaşları küplere bindi.

Başta DEVA Partili Sadullah Ergin ve geçmişte AK Parti'de siyaset yapan bazı isimlerin CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilmesi, CHP yandaşlarını kızdırdı.

Geçtiğimiz yıllarda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tartışmalara giren Ergin'in CHP listesinden aday olmasına tepki gösteren İsmail Saymaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Şaban Sevinç ve Mustafa Balbay'ın başını çektiği CHP'liler, CHP'nin milletvekili listelerine tepki gösterdi.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ, HALK TV'DEN AYRILDI

CHP'nin milletvekili aday listeleri üzerinden yönetimi eleştiren İsmail Saymaz, "Seçimden sonra TBMM'de iki AK Parti olacak. Biri mevcut AK Parti, öteki de CHP listelerinden girecek olan eski AK Parti." ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın bu ifadelerinin ardından beklenmedik bir gelişme yaşandı.

CHP'nin kanalı Halk TV, Saymaz ile yollarını ayırdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin."

"PROFESYONELCE VE ETİK BULMUYORUZ"

Saymaz'ın istifasının ardından açıklama yapan Halk TV, söz konusu istifayı "profesyonelce ve etik" bulmadıklarını belirtti.

Halk TV'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Halk TV çalışanlarından İsmail Saymaz Ağustos ayına kadar geçerli sözleşmemiz olmasına rağmen bir başka grupla anlaştığını belirterek dün itibariyle Halk TV Ailesi'nden ayrılmak istediğini tarafımıza bildirmiştir.

Kendisine sözleşmemizi hatırlatıp Ağustos ayında ayrılabileceğini söyledik. Bunu kabul etmeyince seçim sonrasında ayrılmasını talep ettik.

Fakat Saymaz bu önerilerimizi de kabul etmedi ve bir süredir görüşme halinde olduğu kuruma gitmek için Halk TV'den ayrılmakta ısrar etti.

Bu tutumu hiç profesyonelce ve etik bulmadığımızı ifade etmek isteriz."