HABER MERKEZİ
CHP'nin 4-5 Kasım 2023'teki 38. Olağan Kurultayı mahkemelik oldu. İddiaya göre kurultaydan sonra CHP'nin yeni yönetimiyle ilgili muhalif paylaşımlar yapan E.Ç. 'para karşılığı delege satıldığı'nı öne sürdü.
İLK DOSYA BURSA'DA AÇILDI
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş bu iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Kasım 2023'te soruşturma başlattı; 22 Aralık 2023'te yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara'ya gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak 2024'te soruşturmayı devralarak iddialarla ilgili Siyasi Partiler Kanunu'nun 'Oylamaya hile karıştırılması' başlıklı 112. maddesi kapsamında soruşturma başlattı.
İHBARCI SAVCILIKTA UNUTTU!
"Elimde bilgi ve belge var" diyen E.Ç. savcılığa çağrıldı; ancak ifade vermekten vazgeçti. O tarihten bu yana soruşturmada bir gelişme yaşanmadı. Son olarak Başkan Erdoğan, AK Parti Manisa Kongresi'nde "14-28 Mayıs seçimlerindeki hezimetin bütün faturasını Bay Kemal'e çıkartıp şaibeli bir kurultayla CHP genel merkezinden kendisini tehcir ettiler" dedi. Ardından Kılıçdaroğlu CHP yönetiminin derhal açıklama yapmasını isteyip "Neden sessizler bilmiyorum. Bu beni rahatsız ediyor" ifadesini kullandı. Eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de "Ya iddiayı reddedin ya da o koltukta oturmayın" çıkışında bulundu. Bunun üzerine Başsavcılık, Kılıçdaroğlu ve Hamzaçebi'yi 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdı.
KILIÇDAROĞLU İFADE VERMEYECEK
Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik savcılığa itiraz dilekçesi vererek "Sayın Genel Başkanımızın özel bir bilgisi yoktur. Savcılığa gelmeyecektir, ifade vermeyecektir" dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hamzaçebi de "Kurultayımızla ilgili şaibe gibi herhangi bir iddiam yok" ifadesini kullandı.