CHP'ye göre fezlekeli HDP'liler halkın hür sesi!

Terörün ‘hür sesi'ne CHP'den tam destek. HDP'lilerin fezlekesi Meclis'e geldi, Millet İttifakı çatladı. İyi Parti ‘evet', CHP ise terörden suçlanan HDP'lilere ‘milletin hür sesi' diyerek ‘hayır' oyu vereceklerini söyledi.

HDP milletvekillerine ait 33 dokunulmazlık dosyası TBMM'de. İlk etapta Kobani olayları sırasında yaşanan terör eylemlerinden 'azmettirici' olarak sorumlu tutulan aralarında eş başkan Pervin Buldan'ın da bulunduğu 9 HDP'linin 28 suçtan dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Meclis'teki oylama öncesi, Millet İttifakı arasında çatlak oluştu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'yi terörün gölgesinde gördükleri için dokunulmazlık fezlekelerinde parti olarak 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi. CHP ise gizli ortağı HDP'ye destek için 'hayır' demeyi tercih etti. Konuyla ilgili açıklama Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi:

CHP: 'HAYIR' DİYECEĞİZ

"Doğrudan terörle ilişkili olan fezlekeler geldiğinde arkadaşlarımız Karma Komisyon'da inceleyecekler. Bugüne kadar Karma Komisyon'da bulunan fezlekeleri, bugün ne oldu da terörle ilişkilendirip bu noktaya getiriyorlar? Onlara sormak lazım. Bu aşamada milletin hür sesi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını doğru bulmuyoruz."

ELEBAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Dokunulmazlık dosyası oylanacaklar arasında olan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Van'da düzenlenen kongrede konuştu. Beştaş, "Öcalan'a örgürlük" istedi, "İmralı'daki tecrit bir an önce kaldırılmalı" diyerek şunları söyledi: "HDP'ye bugüne kadar yapmadıkları hiçbir şey kalmadı. Ellerinden ne geldiyse yaptılar. Ancak biz bunlara rağmen tek bir adım bile geri atmadık."