CHP'nin kanalı Halk TV'de TCG Anadolu hazımsızlığı... ''Yukarıdan iki bombayla''

Her fırsatta yerli savunma sanayii ürünlerini eleştiren CHP'nin kanalı Halk TV'de bir skandala daha imza atıldı. Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, TCG Anadolu'yu hedef alarak ''Ona SİHA koyarsınız ama SİHA'yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35'e mi?'' derken, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı ise ''Yukarıdan iki bombayla… Neyse bu konulara girmek zor'' diyerek TCG Anadolu'nun iki bombayla batırılabileceğini iddia etti.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ve Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olma özelliğini taşıyan, milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli ve milli teknolojilerle üretilen TCG Anadolu, Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Türk donanmasının hizmetine girdi.

TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA'larla dünyanın "ilk SİHA gemisi" olacak. Bunun için de Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştiriliyor. Ayrıca gemiye yine Baykar tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı'nın iniş-kalkış yapabilmesi için çeşitli çalışmalar devam ediyor.

YİNE CHP MEDYASI YİNE HAZIMSIZLIK

Yerli ve milli teknolojileri hedef almasıyla bilinen CHP'nin kanalı Halk TV'de bir skandal daha yaşandı.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği SİHA ve TCG Anadolu gemisini hedef alan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, "SİHA'yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35'e mi?" dedi. Programın konuğu Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı ise "Yukarıdan iki bombayla... Neyse bu konulara girmek zor" diyerek yeni bir skandala imza attı.

"SİHA'YLA KİME NASIL KAFA TUTACAKSINIZ?"

CHP'nin kanalı Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, TCG Anadolu'yu ve SİHA'ları hedef aldı.

Arslan, "Ona SİHA koyarsınız ama SİHA'yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35'e mi?" dedi.

"YUKARIDAN İKİ BOMBAYLA..."

Ayşenur Arslan'ın sözlerine destek veren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı ise "Yukarıdan iki bombayla... Neyse bu konulara girmek zor" diyerek TCG Anadolu'nun iki bombayla batırılabileceğini iddia etti.

Bursalı, "SİHA yapıyoruz, İHA yapıyoruz. Övündükleri şey hep savaş araçları. Elinde kalan sadece savunma alanındaki yatırımlar. Bunların temeli de 1990'larda atıldı." dedi.