CHP’nin hisseleri Hazine’ye geçecek 

Başkan Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleriyle ilgili Kayseri’de açıklama yaptı: Konuyu Meclis’e getirip, bu hisselerin Hazine’ye devrini sağlayacağız. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptırdığı camiyle bir dizi tesisin açılışı için gittiği Kayseri’de CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleriyle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Konuyu Meclis’e getirip, bu hisselerin Hazine’ye devrini sağlayacağız” dedi. 

MHP DESTEK OLACAK 

Erdoğan şunları söyledi: Kılıçdaroğlu, kendisine açtığım davalarda parayı kendi cebinden mi ödedi yoksa CHP’nin kasasından mı ödedi? Sen bu paraları nereden ödedin? Söyle bakalım. Ne dedik; İş Bankası’ndaki CHP hisseleri var ya, Atatürk bunu CHP kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. Biz bu konuyu Meclis’e getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı.”

ÖLÜLERİ REHİN ALIYORDUN

Başkan Eroğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hastanelerde ameliyatların yapılamadığı iddiasını hatırlatak sert cevap verdi. Erdoğan,  “Bu ne menem adamdır ya? Kılıçdaroğlu, sen ölüleri rehin alıyordun’’ dedi. 

Org. Hulusi Akar Camii’ni açtı, Kur’an okudu

Başkan Erdoğan, Kayseri’de Hulusi Akar tarafından yaptırılan 750 kişi kapasiteli “Orgeneral Hulusi Akar Camii ve Külliyesi”ni açtı. Namazın ardından şehitlerin ruhu için dua edilirken Başkan Erdoğan, Kur’an-ı Kerim okudu. 

Hesap vermeyenler kurtulduk sanmasın 

“FETÖ konusunda vicdanları kanatan hususlar oldu. Bu çetenin ortasında olup kurtulduklarını sananlar sevinmesin” 2010’da başladılar ama 40 yıldır bunlar bu ülkede hazırlık yaptılar. Şimdi ortaya konulan tüm hakikatlere rağmen örgütün içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da katlanırlar. Bak buradan sesleniyorum. FETÖ’de kalanlar kusura bakmasın, canlarını yakarız hukuk neyse onu da uygularız. Bunlar kardeşleri birbirine düşürdüler. Gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. FETÖ konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum. Bu ihanet çetesinin tam ortasında olup kurtulduklarını sananlar sevinmesin. 

HER GÜN YENİ DELİLLER ÇIKIYOR

Her gün yeni deliller bulunuyor. Isparta’da bunların kasasından 100 kilo altın 5 milyon dolar çıktı. Tük finans sektörüne sesleniyorum. Kasalarla ilgili çalışmalara dikkat. Kim, ne yapıyor dikkat edeceksiniz.” 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış, Başkan Erdoğan’a fahri doktora diplomasını verdi.

Üniversitelerimizde her görüşe yer var

Başkan Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. “Biz her alanda olduğu gibi üniversitelerde de tek tipçiliğe karşıyız” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Şiddete bulaşmadığı, terörü kutsamadığı sürece ne kadar aykırı ne kadar rijit olursa olsun her görüşe üniversitelerimizde yer vardır. Diğer türlü üniversitelerimizin akademik başarı skalasında yükselmesi mümkün değildir” 

Teröre bulaşana kayyum gelecek

Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum: Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı çıkarırlarsa bilsinler ki şu anda kayyum atanan ilçeler neyse aynı şeyi hukuk sistemi içinde işleteceğiz. Biz devletin parasını verelim de bu teröristlere makine alsınlar onlar da o güzel şehirlerimizi kanallarla donatsınlar. Müslüman bir delikten bir kere sokulur bir daha asla.

Nikah şahidi oldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in oğlu Furkan ile Beyza Selçuki’nin düğün töreninde nikah şahidi oldu. Erdoğan, evlilik cüzdanını geline verdi.

Trump’ın teşekkürüne ‘bağımsız yargı’ cevabı

ABD Başkanı Trump, tahliye edilen rahip Brunson’la ilgili açıklama yaptı. Trump, “Başkan Erdoğan’a teşekkür etmek isterim” dedi. Trump’ın açıklamasına sosyal medya hesabından yant veren Başkan Erdoğan ise yine hukukun üstünlüğü hatırlatması yaptı. Erdoğan, “Her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde işbirliğine devam eder. PKK, DEAŞ, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür” dedi.