CHP’nin gündemi seçim değil koltuk

Muharrem İnce’nin, ezeli rakibi Kılıçdaroğlu’nu kaybedeceği Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaya zorladığı bu yolla genel başkanlık hesabı yaptığı konuşuluyor. 

ERCAN ÖZTÜRK

24 HAZİRAN ÖNCESİ 'İNCE' TAKTİKLER

Erken seçim öncesi CHP’de aday krizi yaşanıyor. Önceki gün Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesi bir anda kulisleri hareketlendirdi. Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’yla görüşme yaptığı dakikalarda CHP’li Didem Engin ile Öztürk Yılmaz’ın adaylıklarını açıklaması ise tepki çekti.

İNCE’NİN DERDİ BAŞKA 

CHP kulislerinde, iki defa Kılıçdaroğlu’na rakip olan Muharrem İnce’nin hesabının başka olduğu konuşuluyor. CHP’nin en tepe noktalarında görev yapan bir CHP’li AKŞAM’a şunları söyledi: “İnce’nin gönlünde hep genel başkanlık var. Kemal Bey aday olduğunda Genel Başkanlık koltuğunun en güçlü adayı Muharrem İnce olacak. Mevcut delege yapısıyla genel başkanlığı imkânsız olan İnce bu yöntemle CHP’nin başına gelmek istiyor. Zaten görüşmede Kemal Bey’e ‘adaylığınızı açıklayın’ şeklinde baskısının altında da bu yatıyor. Kemal Bey koltuğu Muharrem İnce’ye bırakmayacaktır.”

İP İLE GÖRÜŞECEK 

Maltepe Cezaevi’nde MİT Tırları davasından hüküm giyen Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada, pazartesi günü İP ile görüşme gerçekleştireceğini söyledi. 

KULİSLERDE FARKLI İDDİA

CHP içerisinde bir grup partili de Muharrem İnce’nin aday olmak için Kılıçdaroğlu’na baskı yaptığı görüşünde. Önceki gün gerçekleşen toplantıda İnce’nin ‘Ya siz aday olun ya da beni aday olarak açıklayın’ diyerek baskı yaptığı kulislerde konuşuluyor. Partililerin büyük çoğunluk İnce ismine sıcak bakıyor ancak Kılıçdaroğlu’nun buna pek yanaşmadığı da ağırlıkta.  

Kesici ve Büyükerşen ağırlık kazandı

CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı rakip ise salı günkü PM toplantısında karara bağlanacak. Kulislerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici isimleri artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu, önceki gün Büyükerşen’i telefonla arayarak, “Türkiye’yi dolaşmaya hazır mısınız, İl il dolaşacak durumda mısınız’ şeklinde bir konuşma yaptığı da kulislerde konuşulan bir başka dedikodu. 

Partide çatlak büyüyor

Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile Milletvekili Didem Engin’in Cumhurbaşkanlığına aday olmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bunları ciddiye almayın” dedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam adaylık açıklamalarını yanlış bulduğunu belirterek “Genel merkezimizin müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Kulislerde iki ismin milletvekillerini garantilemek için adaylık açıklamaması yaptıkları konuşuluyor.