CHP'nin adayı DEM'li seçmene yaranmaya çalıştı... ''Kılıçdaroğlu'nu değiştirdik artık başka bir anlayış var''

İzmir'de CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile DEM Partili seçmen arasında geçen konuşma, CHP yönetiminin HDP/DEM için ‘değiştirildiğini' ortaya koydu.

DEM seçmeni bir esnaf, Kılıçdaroğlu'nun 'gizli protokol' ile Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ'a bakanlıkları verme vaadine işaret ederek, "Biz CHP'liden daha fazla çalıştık ama Kılıçdaroğlu ülkücülerle gizli anlaşma yaptı" dedi.

'BAŞKANLIĞINA MAL OLDU'

CHP adayı Mutlu da, "Yaptıkları Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına mal oldu. Onu değiştirdik. Şu an başka bir anlayış var" cevabını verdi. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, CHP'li Mutlu'ya tepki göstererek, DEM'den oy alabilmek için kendilerini malzeme yapmakla suçladı; "Oy uğruna ne kadar bölücü unsur varsa önünde diz çöktüğünüzü dünya âlem görüyor" dedi.

DEM'Lİ SAYMADİ: BAŞKAN YARDIMCILARI BİZDEN OLACAK

DEM Parti PM üyesi Ahmet Saymadi, yerel seçimlerde CHP ile ittifak kurduklarını belirterek "İstanbul'da 22 tane ilçede seçimlere CHP'nin listelerinden giriyoruz. İttifak diğer büyükşehir ve ilçelerde de uygulanacak. Belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak" dedi.