CHP'li yandaş gazeteci Ataklı'nın İFM hazımsızlığı... ''Biz iyi bir şeyin merkezi olamayız''

Türkiye'yi finans alanında bir üst lige çıkaracak İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) ilk etabı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. İFM'nin 15 yılda 250 milyar dolar gelir sağlaması bekleniyor. CHP yandaşı gazeteci Can Ataklı bu kez İFM'yi hedef aldı. Ataklı, ''Dünyanın merkezi olacakmış. Olamaz! Biz iyi bir şeyin merkezi olamayız.'' diyerek hazımsızlığını gözler önüne serdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan İstanbul Finans Merkezini, yerli ve milli projelere karşı hazımsızlığı devam eden CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı akla hayale sığmaz ifadelerle tanımlandı. Ataklı, İMF'nin Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldıracak bir proje olduğunu iddia etti.

Daha önceki açıklamalarında, Milli Muharip Uçak için "Uçmuyor nedense, hep karada", SİHA'lara için maket , Togg için "Görmemişin oğlu olmuş tutmuş Togg'unu koparmış" diyen gazeteci Ataklı bu sefer de İMF'yi hedef aldı.

Ataklı İstanbul Finans Merkezi için, "Dünyanın merkezi olacakmış. Biz iyi bir şeyin merkezi olamayız. Kötü şeylerin merkezi oluruz. Uyuşturucular burada, mafyalar burada, silah tacirleri burada, teröristler burada. İyi bir şeyin merkezi olamayız." ifadeleriyle tepkilerin odağı oldu.

'TÜRKİYE'Yİ ORTADAN KALDIRMA PROJESİ'

Gazeteci Ataklı'nın İFM'ye karşı sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Ataklı, "Bu finans merkezi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün değerlerini yok etme operasyonudur. Daha doğrusu Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırma amacını güdüyor. " dedi.