CHP’li vekillere Gestapo kuralları

CHP lideri Kılıçdaroğlu, terör destekçisi vekilleri susturmak için Gestapo uygulamalarını aratmayan bir yönerge hazırlattı. Partide bundan böyle izinsiz konuşan kapının önüne konulacak.

1

KONUŞAN KOVULACAK

Ankara’da 9 Mart’ta gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım istediğim gibi konuşurum.' Konuşamazsın arkadaş. Bugüne kadar ses çıkarmadım. Bundan sonra izin almadan çıkıyorsa kusura bakmasın bu partide yeri yoktur” diyerek, bundan sonra olacakların sinyalini vermişti.

AKILLARA ZARAR YASAKLAR 

Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından da kimi PKK, kimi DHKP-C, kimi FETÖ sevici vekillerinin fevri açıklamalarıyla oluşan garabeti engellemek amacıyla ‘milletvekillerine ekran yasağı’ uygulaması için hemen harekete geçti. Partiyi sürekli zora sokan bu vekilleri bir türlü susturamayan Kılıçdaroğlu, ‘Medya Tutum Belgesi’ ve ‘Medya İletişim Yönergesi’ni kağıda döktürdü. CHP’nin basınla ilişkiler ve kurumsal iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzasıyla tüm partililere gönderilen yönergede, akıllara zarar yasaklar yer aldı. Yönergeyle CHP’liler neredeyse ‘tuvalete giderken izin alacak’ duruma geldi.

UYMAYAN PARTİDEN ATILACAK 

Gestapo uygulamalarını aratmayan yönergeye göre, CHP’li vekiller bundan böyle ‘nöbetçi’ grup başkanvekili, parti meclisi üyeleriyle diğer yetkililer ise Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı’ndan izinsiz ağızlarını açamayacak. CHP’lilerin televizyonlarda kaç saniye konuşacaklarına genel merkez karar verecek. Gazete röportajlarının ise hangi sayfada ne ölçüde olduğu dahil her şeyden Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının haberi olacak. CHP’li vekillerin bir kısmı bu garabet uygulamayı protesto etmek için sadece Kılıçdaroğlu’nun tweet'lerini RT’lemeye başladı. 

KILIÇDAROĞLU’NU KİM DURDURACAK?

Eli kanlı terör örgütleri FETÖ, PKK/PYD ve DHKP-C’nin destekçiliğine soyunan CHP’li vekilleri susturmak için böylesine skandal bir yönerge yayınlatan Kılıçdaroğlu’nun bizzat terör örgütleri lehine yaptığı açıklamalarını kimin durduracağı merak konusu oldu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi dışında herkese izinsiz konuşmayı yasakladı. 

Mustafa Balbay, Meclis Kürsüsü’nde yeni bir skandala imza attı.

BALBAY DA TERÖRİSTLERİ SAVUNDU

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türk askerine ‘katil’ diyen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki terör yandaşlarını savunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Balbay’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı skandal konuşma şöyle: “Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin operasyondan yana, bir grup öğrencinin de buna karşı olması üniversite ortamında hoşgörülmesi gereken bir tutumken Cumhurbaşkanı’nın çıkıp 'Afrin Operasyonu’nu eleştirenlerin eğitim hakkı yok' demesi terör faaliyetidir. Bir üniversite öğrencisine 'Sen okuyamazsın' demek bir terör faaliyetidir, kınıyorum.” 

(Güneş)