CHP’li Öztürk Yılmaz’ın 'Salih Müslim' muhasebesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim’in Çekya’dan Türkiye’ye iade edilmesi konusunda PYD’ye gizliden destek veren bir açıklamaya imza attı.

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim’in Çekya’dan Türkiye’ye iade edilmesi konusunda PYD’ye gizliden destek veren bir açıklamaya imza attı. Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Müslim’in Türkiye’ye iadesini herkesten daha fazla istediklerini belirterek, “Müslim, Çekya’da serbest bırakılırsa Türkiye’de bunu terör örgütü olarak görmeyenlerin de sorumluluğu olacaktır” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YOL GÖSTERDİ

Yılmaz bu sözleriyle Türkiye’nin YPG’yi terör örgütü olarak görmediği şeklindeki iftiraya bir kez daha sarılmış oldu. Öztürk’ün açıklaması uluslararası tüm platformlarda YPG’yi PKK’nın Suriye’deki kolu olarak ilan eden Türkiye’ye iftira atma, Çekya’nın da iade talebini geri çevirmesi noktasında terör örgütüne malzeme sunma çabası olarak yorumlandı. Nitekim Yılmaz, açıklamasının devamında da Çekya’nın PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini, Müslim’in Türk vatandaşı olmadığını, Türkiye’nin Çekya ile suçluların iadesi anlaşmasının bulunmadığını bildirdi. Yılmaz, iadenin ise ancak suçluların iadesine dair Avrupa Sözleşmesi çerçevesinde olabileceğini aktardı. (Dirilişpostası)