CHP'li Özcan'dan çok konuşulacak Akşener iddiası... ''Mansur Yavaş'ın oyununa geldi''

CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir canlı yayında 7'li koalisyonda dönen pazarlık ve karışıklıklara yönelik çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkma nedeninin Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmesi olduğunu iddia eden CHP'li Özcan, ''Meral Hanım gibi tecrübeli bir isim sizce birileriyle görüşmeden önce çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı 'kendim yürüyeceğim' dedi, olayın özü bu. Sonra geç saatte 'Yanındayız' tweetini atan Mansur Yavaş'tı.'' dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i oyuna getirdiğini iddia etti.

CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Özcan, katıldığı canlı yayın programında bomba iddialarda bulundu. Akşener'in masadan kalkmasına değinen Özcan, "Meral Hanım bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi." dedi. Yavaş'ın Akşener tarafından kendisine yapılan adaylık teklifini kabul ettiğini ve İYİ Parti liderinin masadan kalktığını belirten Özcan, Yavaş'ın daha sonra ise Kılıçdaroğlu için 'Yanındayız' mesajı verdiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları nedeniyle hedef haline gelen Tanju Özcan, partisinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. CHP'nin kararının ardından "Başkaldırıyorum" mesajı ile Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Özcan, katıldığı canlı yayında çok konuşulacak iddialarda bulundu.

"MERAL HANIM OYUNA GELDİ"

"Meral Hanım bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi" diyen Özcan, "Meral Hanım gibi tecrübeli bir isim sizce birileriyle görüşmeden önce çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı 'kendim yürüyeceğim' dedi, olayın özü bu. Sonra geç saatte 'Yanındayız' tweetini atan Mansur Yavaş'tı." ifadelerini kullandı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞINI DESTEKLEMİŞTİ

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde koalisyon masasındaki adaylık savaşında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olması gerektiğini savunmuş ancak masadan beklediği desteği alamamıştı. Meral Akşener, kendisinden ayrı olarak 5 partinin önceden Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaştığı ve kendisine bir dayatmada bulunduğunu belirterek itiraz etmişti. Akşener bununla kalmayıp masaya yaptırdıkları anketleri de örnek vererek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isimlerinin cumhurbaşkanlığı adayı olmasını desteklediğini söylemişti.

AKŞENER ZEHİR ZEMBEREK SÖZLERLE MASAYI DEVİRMİŞTİ

Akşener, 3 Mart 2023 günü Kılıçdaroğlu'nun adaylığının belli olmasının ardından zehir zemberek sözlerle masayı devirmişti. Akşener, "5 siyasi parti ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını söylediler. Biz masaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini beyan ettik. Ancak önerimiz kabul görmedi. Anladık ki şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık. Üzülerek söyleyerek geldiğimiz noktada Altılı Masa millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bir noter masasına dönüşmüştür." ifadelerini kullanmıştı.

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK MESAJI

Mansur Yavaş, 3 Mart günü yaptığı yaplaşımda Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirterek "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." demişti.