CHP’li Özcan Işıklar, vatandaşın yolunu verip makam aracı almış! 

Silivri Belediye Başkanı Işıklar, kendisine makam arabası bağışlayan inşaat şirketi sahiplerine kamunun yolunu peşkeş çekmiş! 

1

ERCAN ÖZTÜRK   

Silivri’de iki yıl önce tamamlanan  Göksu Royal isimli projeye kamunun yeşil alan ve yolunun dahil edildiği ortaya çıktı. Silivri Alibey Mahallesi’nde bulunan 5093 metrekarelik arsa ile 1739 ada 1 parsel üzerinde bulunan 6840 metrekarelik arsayı yol ayırıyordu. İki parseli birleştirmek isteyen Göksu kardeşler, projeyi tamamladıktan sonra belediyeye bir tane makam arabası bir tane de ambulans sözü verdi.  

6 BİN METREKARE ARTIŞ 

Bu bağışı onaylatan ışıklar, makam arabasını kendisine aldı. Bu bağışlardan sonra Göksu Royal isimli projenin tek parselde yapıldığı belirlendi. 12 bin metrekare olması gereken proje, kaçaklarla birlikte 18 bin metrekareye yükseltildi. 

Mahkemeden havuzu kaldırma kararı 

Olay bir vatandaşın savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Şikâyet eden vatandaşın geçişi sırasında yolun açıldığı ve sonrasında kapatıldığı dikkat çekti. Suç duyurusunun ardından da 

mahkemenin, kapatılan yolun kamuya açılması ve yeşil alan üzerine yapılan havuzun kaldırılması yönünde karar verdiği belirtildi. Site girişinin de yol üzerinde kaldığı savunuldu. 

Lüks araca minübüs dedi  

Işıklar, 2017 Şubat ayındaki Belediye Meclis’i toplantısında hediye aldığı aracı minibüs diye tanıttı. Ancak Işıklar’ın meclis kürsüsünde ‘Minibüs’ diye tarif ettiği aracın aslında birçok sanatçı ve şarkıcının da kullandığı lüks bir makam arabası olduğu ortaya çıktı.