CHP’de tüzük tek adama uyduruluyor 

Tüzük kurultayında Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının halk oylamasıyla belirlenmesi kararına varan CHP’de tüm yetkinin Kılıçdaroğlu’na verilmesi bekleniyor. 

ERCAN ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ

CHP’de gözler bugün yapılacak PM toplantısına çevrildi. İP ile yapılan gizli ittifakla 15 milletvekilinin istifa etmesinin ardından PM’de geçtiğimiz ay onaylanan tüzüğün dışına çıkılacağı öğrenildi. CHP kulislerinde, Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin  ‘Halk oylaması veya merkezi yoklama’ ile belirlenmesine karar verilmesine rağmen buna uyulmayacağı konuşuluyor. Adayların belirlenmesinde PM üyeleri Kılıçdaroğlu’na yetki verecek. Cumhurbaşkanı adaylığı dışında milletvekillerinin belirlenmesinde de sıkıntı yaşanacak.

TEK BAŞINA SEÇECEK 

İP’yle ittifak yapılması nedeniyle bazı illerde yapılacak olan ön seçimin yapılmayacağı kulislerde konuşulan bir diğer konu olarak öne çıktı. Milletvekillerinin belirlenmesi konusunda PM’den ‘Ön seçim’ kararının çıkmayacağı öğrenildi. PM’den bu yönde karar çıkması durumunda tüzüğe isyan eden 48 milletvekilinin nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor.

ORTAK ADAY ÇATLAĞI 

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylıkta diretmesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini kolunu bağlıyor. Belediye başkanları toplantısında ‘Adayımız İlhan Kesici veya Yılmaz Büyükerşen olacak’ diyen Kılıçdaroğlu’nun Akşener’in adaylıkta diretmesi sonucu nasıl bir manevra yapacağı ise merak ediliyor. 

ORTAK ADAYA CEVAP YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı bizim açımızdan da son derece değerli” dedi. Karamollaoğlu, gazetecilerin “Ortak aday var mı “sorusuna “Bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” diye yanıt verdi.

Engin Altay ikna etti

CHP’den istifa ederek İP’ye geçen 15 milletvekilini ikna etme görevi CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Altay’a verildi. Engin Altay, Ankara’ya çağrılan 15 milletvekiliyle görüşerek tek tek görüşerek “İP’nin yüksek oy alacağı illerden aday gösterileceksiniz” sözünün partilerinden ardından istifa ettiler.