CHP'de ortalık kızıştı... Sarıgül'den Özel'e rest: ''Delikanlı ol, istifa et''

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa talip olmasının ardından CHP'de ortalık iyice gerildi. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Özel'in Kılıçdaroğlu'na adeta ''meydan okumasına'' sert tepki gösterdi. Sarıgül, ''Birisi adayım diyorsa bulunduğu görevlerden istifa etmeli, çıkmalı delikanlıca mertçe çalışmasını yapmalı.'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikmesinin ardından CHP'de işler iyice kızıştı.

Özel'in 'Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık.' sözlerine tepki gösteren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 'Birisi adayım diyorsa bulunduğu görevlerden istifa etmeli, çıkmalı delikanlıca mertçe çalışmasını yapmalı.' dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek taraflı olarak reklam anlaşmalarını sonlandırdığı Halk TV'ye konuk oldu. CHP'deki 'değişim' tartışmalarına değinen Özel, genel başkanlığa talip olduğunu vurgulayıp, "Sorumluluk almaksa sorumluluk, fedakarlık yapmaksa fedakarlık. Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık." ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'DEN ÖZEL'E: GÖREVİNDEN İSTİFA ET DELİKANLICA ADAY OL

Sarıgül, Özel'in Kılıçdaroğlu'na adeta meydan okumasına tepki gösterdi. Sarıgül, "Birisi adayım diyorsa bulunduğu görevlerden istifa etmeli, çıkmalı delikanlıca mertçe çalışmasını yapmalı." dedi.

"CHP'NİN GENEL BAŞKAN ARAYIŞI YOK"

CHP'nin fonladığı Fox TV'de konuşan Sarıgül, Özel'in açıklamalarının yanlış olduğunu vurgulayıp, "Bu partimizin kültüründe ve geleneğinde yoktur. Bu kaos CHP'mizi yıpratır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde şu anda bir genel başkan arayışı yoktur. Bizim bir genel başkanımız var." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU NEYE ENGEL OLDU?"

Kılıçdaroğlu'nun 'başarılı' olduğunu iddia eden Sarıgül, "Kılıçdaroğlu, 1,5 puan daha fazla alsaydı bugün karşısında olanlar diyeceklerdi ki 'bravo tebrik ediyorum, hayatında bir araya gelmeyen grupları bir araya getirdiniz' diyeceklerdi. Onlar hangi çalışmayı yapmak istedi genel başkanımız engel oldu" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında tepkisini sürdüren Sarıgül, "Vicdan koltuk kavgası yapanları yarı yolda bırakacaktır. Hiç kimsenin CHP kimliğini yıpratmaya hakkı yoktur" dedi.