CHP'de 'ithal aday' kavgası

CHP'de gösterilen adaylar tabanda tepkiyle karşılandı. İzmir'de Tunç Soyer'in yerine Cemil Tugay'ın aday gösterilmesine karşı çıkan partililer, “Ankara sabrımızı taşırma” sloganlarıyla CHP Genel Merkezi'ni protesto etti.

Aday krizlerinin yaşandığı CHP'de, İzmir'de açıklanan büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları parti tabanında büyük rahatsızlık oluşturdu. CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer'in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterme kararı aldı. Kararın ardından Tunç Soyer destekçileri alınan kararı protesto etti.

GENEL MERKEZE ÖFKE

Konak'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binası önünde Tunç Soyer nöbeti tutan destekçileri karara isyan etti. Protestocular, "Direne direne kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet", "İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak", "Dik dur eğilme, İzmir seninle" sloganları attı.

BİR KRİZ DE ÇİĞLİ'DE

Çiğli'de de benzer bir durum yaşandı. CHP'nin Çiğli adayının Malatyalılar Derneği Başkanı Uygar Yıldırım oldu. CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık "Biz Çiğli'de ithal aday istemiyoruz", "Ankara şaşırma sabrımızı taşırma" sloganı attı. Grup adına açıklama yapan Baransel Güler, "Tercihinizi değiştirin. Bu CHP'ye gönül vermiş onlarca insanın isteğidir. Muhtar, esnaf bu adayı tanımıyor" tepkisinde bulundu.

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, CHP yönetimine eleştirilerde bulundu. Soyer, "Aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki hataları olduğunu düşünüyorum. Kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri adil değildir" ifadelerini kullandı.

İP AFİŞLERİNE CHP SANSÜRÜ

Seçim kampanyası için afiş hazırlayan İYİ Parti (İP), CHP'nin Ankara, İzmir ve İstanbul'daki billboardlarda yer vermediğini açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, "Değerli vatandaşlarımız; normal şartlar altında, bu sabah uyandığınızda sokaklarda bu boş billboardları değil, İYİ Parti olarak başlattığımız seçim ön kampanyamızın billboardlarını görecektiniz. Ama ne yazık ki şirket baskılara dayanamadı. Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış. Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış. İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur. Elinizden geleni ardınıza koymayın" denildi.