CHP'de kazan hala kaynıyor! Sorunlar kurultayla ortaya çıktı

CHP'de Tüzük Kurultayı, parti içinde yaşanan problemlerin aynası gibi oldu. Mansur Yavaş ve İmamoğlu arasında konuşma polemiği yaşandı. CHP'nin yeni döneme de karışıklık içinde gideceği, bu kurultayla yeniden perçinlendi… İşte ayrıntılar…

aksam.com.tr

Ankara'da gerçekleştirilen CHP Tüzük Kurultayı gergin bir atmosferde gerçekleşti, kurultaya parti içi çekişmeler damga vurdu.Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki derin çatlak son kurultayda bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Delegeler Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılmamasına tepki gösterinde ortalık karıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KOLTUĞU BOŞTU

Bir süredir koltuğa dönüş sinyali veren eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılıp katılmayacağı merak konusuydu. Kurultayda gözler Kılıçdaroğlunu arada ancak eski başkanın koltuğu boştu.

GÜÇ GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ

Kurultayda gözler adaylık tartışmaları nedeniyle aralarında soğuk rüzgarların estiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaşın da üzerindeydi. Kurultay, olası cumhurbaşkanı adaylarının güç gösterisine dönüştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun, 1 saatlik konuşmasına kürsüden tepki gösterdi.

ORTALIK KARIŞTI

Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılmaması delegeler arasında da tartışmaya neden oldu... Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya gelmemesini eleştirince ortalık karıştı.

PARTİ ÜYELERİ KURULTAYA ALINMADI

Horzum'un "Kılıçdaroğlu nerede?" sorusuna, CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, tepki gösterdi. Gerginliğin hakim olduğu salonu iyice karıştı.

Kurultaydaki gerginlik bu kadarla sınırlı değildi.

Parti üyeleri, delegelerin olduğu tüzük kurultayına alınmadı.

Kapıda kalan partililer, duruma sert tepki gösterdi.