CHP'de bitmeyen meydan krizi: İstanbullular çare arıyor, belediyeler hizmetten kaçıyor

İstanbul'da halkın İBB'ye yönelik şikayetleri artmaya devam ederken sorunlara bir çözüm bulunmaması tepkilere neden oldu. Maltepe'de İBB tarafından yapılan Cumhuriyet Meydanı Alt Geçidi kullanıma açılmasına rağmen yayaların kullanımında olan üst kısmındaki meydanın yapımı bir türlü bitmedi. Meydanın çevresinde bulunan esnaf ''Büyükşehir'i arıyoruz ‘Maltepe ilgileniyor', Maltepe'yi arıyoruz ‘Büyükşehir ilgileniyor' diyor'' sözleri ile CHP'li belediyelere tepki gösterdi.

İstanbul Maltepe'de İBB tarafından yapılan Cumhuriyet Meydanı Alt Geçidi kullanıma açılmasına rağmen alt geçidin yayaların kullanımında olan üst kısmındaki meydanın yapımı bitmek bilmiyor.

Devam eden çalışmalardan dolayı meydanda bulunan iş makineleri ve malzemeler yayaların ilerlemesinde engel oluyor.

CHP'Lİ BELEDİYELER BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Bitmeyen meydanın çevresinde bulunan esnaf, ""Burada rezilliği görüyorsunuz. Esnafın 3 seneden beri anası ağlamış. Burada herkes batık durumda. Hala bitirdikleri yok. Kimse net bir zamanda vermiyorlar. Verilen taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmedi. İnsanlar buraya artık gelmez oldu. İş yapamıyoruz, öyle dükkanlar var ki akşama kadar bir insan içerisine girmiyor, siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Şu an biraz açıldı, bir ay öncesine kadar her yer kapalıydı. Bariyerler çekilmişti, her taraf kapalıydı. Hala parkeler yarım yamalak döşenmiş bıraktılar. Burada cam açamıyoruz. Sulama aracı istiyoruz o da gelmiyor. Haftada bir kere belki geliyor suluyor. Büyükşehir'i arıyoruz 'Maltepe ilgileniyor' diyor, Maltepe'yi arıyoruz 'Büyükşehir ilgileniyor' diyor" açıklamasında bulundu.

Halkın bitmeyen meydandan şikayetçi olduğunu vurgulayan bir diğer esnaf, " "Daha önce bitmesi gerekiyordu. Süreç hala devam ediyor. Tozdan topraktan çamurdan şikayetçi olan var. Halkın şu an bu caddeye memnuniyeti yok diyebilirim" açıklamasında bulundu.