CHP'de 394 dosya krizi! Kılıçlar bir kez daha çekildi

CHP'de 394 dosya krizi yaşanıyor. İddiaya göre yerel seçim sürecinde Özel-İmamoğlu'nu ikilisini eleştiren ya da Kılıçdaroğlu yanlısı olan isimler Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Burada dikkat çekici olansa CHP Genel Başkanı Özel'in eş, dost, akraba atamaları sebebiyle eleştirdiği CHP'li Başkanların 394 dosya arasında olmaması. İşte detaylar...

aksam.com.tr

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimi sonrası CHP'li Belediye Başkanlarının yaptığı, eş, dost, akraba atamaları için, "CHP'li belediyeleri biz akraba eş dost için kazanmadık" ifadelerini kullanmıştı.

EŞ DOST ATAMALARI SÜRDÜ

Özel'in esip gürlemesinin ardından CHP'li Başkanlar, kayınço, baldız, yeğen atamalarını da sürdürdü. Hatta açık açık bu durumu savunanlar oldu.

'Hele bir sor niye atadım, daha iyisi olsa onu atardım' diye pişkin açıklamalar kamuoyuna yansıdı.

Herkes Özel'in bu açıklamalar karşısında bir hamle yapmasını bekliyordu. CHP'de '394 kişinin dosyası disiplin kuruluna sevk edildi' bilgisi acaba hesap mı sorulacak? diye meraklandırdı.

TEK BİR BELEDİYE BAŞKANI DAHİ YOK

Ancak görüldü ki, İmamoğlu'nun desteğiyle CHP Genel Başkanı olan Özel'in gücü nepotizme yetmemiş, zira CHP'de disipline sevk edilen 394 dosya arasında tek bir belediye başkanı dahi yok.

Yani eş, dost, akraba atamalarıyla ilgili medya şovları, üst perdeden yapılan açıklamaların hepsi göstermelik çıktı.

394 DOSYADA KİMLER VAR?

Samsun Atakum Belediyesi'nin eski CHP'li Başkanı Cemil Deveci disipline sevk edilenler arasında. Özellikle Kılıçdaroğlu yanlısı isimlerin potada olduğu belirtiliyor.

KILIÇLAR BİR KEZ DAHA ÇEKİLDİ

Partiden ihraç edilme riski taşıyan birçok partilinin imza kampanyasına başladığı ve bu konuda Kılıçdaroğlu'na sık sık rapor verdiği iddia ediliyor.

Eylül ayında yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülmesi talebi var. Kılıçdaroğlu'nun CHP'de hala 450 civarında delegeyi kendi safında tuttuğu iddiası var.

Yani CHP'de kılıçlar bir kez daha çekilmiş vaziyette.