CHP yandaşı Yanardağ, Kılıçdaroğlu'na arka çıktı... ''Neden başarı sayılmasın''

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Merdan Yanardağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde hezimete uğramasının ardından çıkan ''istifa'' çağrılarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçimlerinde aldığı oy oranının 'başarısız'' sayılamayacağını belirten Yanardağ, ''Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez. Yüzde 48 neden başarı sayılmasın?'' dedi.

CHP yandaşı Merdan Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi gerektiğini savundu.

CHP'nin fonladığı Tele 1'de konuşan Yanardağ, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde hezimete uğrayan, aldığı oy oranları ve yaptığı ittifaklarla tepki çeken ve çok sayıda CHP'li isimden ve seçmenden "istifa" çağrılar alan Kılıçdaroğlu'nu savundu. Yanardağ, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun 'başarısız' sayılamayacağını iddia etti.

"YENİLDİĞİNİZ ANLAMINA GELMEZ"

CHP tarafından fonlanan Tele 1'de konuşan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'nu nasıl savunacağını şaşırdı.

Yanardağ, şöyle konuştu:

"Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez. Bütün dünya gördü Türkiye'nin yarısı tarihin gördüğü en gerici ve devlet olanaklarını fütursuzca kullanan bir ittifaka karşı direndi.

Bazılarıyla bir gün bile geçmeden üzerinden liderlik yarışına giriyorlar, ayıptır. CHP'deki tartışmaların hiçbirinde fikri bir hazırlık yok ben daha yakışıklıyım ve gencim demekten başka bir şansınız var mı bu durumda? Ben daha iyi yaparım diyorsunuz neden yüzde 48 başarı sayılmasın.

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi ile girilen müzakerelerde kayyumlara evet denerek çıkılması büyük bir hataydı. Ama ortada bir başarı var onu görmeden hiçbir şey yapılamaz."