CHP yandaşı Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na istifa tepkisi... ''Sizinle yol yürümem''

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Fatih Portakal, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde adeta hezimete uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ''istifa et'' çağrısında bulundu. Portakal, ''80 yaşında bu seçmeni ayağa kaldırmanız mümkün değil. Kimse sizin arkanızdan gitmez, ben arkanızdan gitmem seçimi kaybetmişsiniz çünkü. Bahane üretmeyeceksiniz. Sizin o koltuğu terk etmeniz gerekiyor. Bunu her mecrada da dile getireceğim.'' dedi.

CHP yandaşı Fatih Portakal, seçimlerden hezimetle ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Portakal, Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunarak "Sizin o koltuğu terk etmeniz gerekiyor." dedi.,

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP dahil bir çok siyasi partinin desteğini alarak 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı oldu.

Adaylık sürecinde terörden tutuklu HDP'li Demirtaş'a, Gezi Parkı davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'ya, firari FETÖ'cülere ve KHK'lılara 'özgürlük' vadeden Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlere özerklik şartını getireceğini açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HEZİMETİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Kılıçdaroğlu'nun hem milletvekili hem de cumhurbaşkanı seçimlerinde hezimete uğramasının ardından CHP tabanından ve milyonlarca seçmenden "istifa" çağrıları geldi.

Seçim akşamı "kazanıyoruz, öndeyiz," şeklinde manipülasyon yaparak halkı yanlış yönlendiren Kılıçdaroğlu, seçimin ardından 'mücadeleye devam' diyerek koltuğu bırakmayacağını söyledi.

CHP YANDAŞI PORTAKAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KOLTUĞU TERK ETMENİZ GEREKİYOR

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Portakal, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesine tepki gösterdi.

CHP'nin kanalı Sözcü TV'de konuşan Portakal, Kılıçdaorğlu'nu desteklemeyeceğini açıkladı.

Portakal, canlı yayında şöyle konuştu:

"Kesin sonuç bu. Bunu değiştiremezsiniz. Siz yüzde 4,36 geridesiniz. Bahane üretmemeniz gerekiyor, o koltukta oturmamanız gerekiyor. Eğer oturursanız o koltukta bu seçmeni tekrar ayağa kaldırmazsınız. 80 yaşında bu seçmeni ayağa kaldırmanız mümkün değil. Kimse sizin arkanızdan gitmez, ben arkanızdan gitmem seçimi kaybetmişsiniz çünkü. Siz faturayı MYK'ya kesiyorsunuz. Hayır, bunun riskini almak zorundasınız. Millet İttifakı liderleri yenildiler, neden sorumluluğu almıyorlar? Bahane üretmeyeceksiniz. Sizin o koltuğu terk etmeniz gerekiyor. Bunu her mecrada da dile getireceğim."