CHP turlarının altından  OHAL karşıtı ittifak çıktı

'Seçim güvenliği' söylemiyle siyasi partileri kapı kapı dolaşan CHP'nin HDP ile 'OHAL'e karşı işbirliği' yapma kararı aldığı ortaya çıktı. İki parti KHK ile yapılan düzenlemelerin değiştirilmesi birlikte çalışacak.

Osman Nuri CERİT

AK Parti ve MHP’nin uzlaşıyla hazırladığı “seçim ittifakı” teklifine karşı çıkan CHP, “seçim güvenliği” söylemiyle siyasi partilere ziyaretler başlatmıştı. CHP’nin görüştüğü partiler arasında yer alan HDP ziyaretinden ise terör örgütleriyle mücadele kapsamında uygulamaya giren “OHAL’e karşı ittifak” kararı çıktı. İki partinin temsilcileri, OHAL’in kaldırılması ve KHK ile yapılan düzenlemelerin değiştirilmesi için işbirliği kararı aldı. 

Uzlaşının işaretini vermişti 

CHP ve HDP bu kapsamda, seçimleri bahane ederek OHAL uygulamasının kaldırılması için kamuoyu oluşturacak. “OHAL sürecinde gerçekleşecek olan bir seçimin adil olamayacağı” görüşü ile algı operasyonu yürütülecek. CHP ve HDP heyetleri arasında gerçekleşen görüşme sonrasında da yapılan açıklamalarda da, benzer ifadelere vurgu yapılmıştı. 

MHP'nin ‘hayır’ dediğine 'evet' demeyiz

CHP'li Özgür Özel, ittifak heyetiyle AK Parti'yi ziyaret ederek Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a seçim güvenliği raporunu sundu. Görüşme sonrası Özel, siyasette diyaloğun önemine işaret ederek AK Parti heyetine teşekkür etti. Elitaş "Eğer samimi katkıda bulunacaksanız Pazartesiye kadar çalışmanızı yapın. AK Parti 

ve MHP olumlu bakıyorsa olur. AK Parti’nin evet dediğine MHP hayır derse olmaz" dedi.  

MHP’den ret! 

Oyalama taktiği yapıyorlar 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP’nin rapor hazırladığını ve bu çerçevede 8 partiyle görüşme gerçekleştirdiğini belirterek randevu taleplerini neden reddettikleri şöyle açıkladı: CHP, bugüne kadar sadece cırcır böceği gibi ötmekle yetindi ve sürekli karalama kampanyası, kamuoyunu yanıltma çalışmaları yaptı. Dolayısıyla bu bir oyalama taktiğidir .