CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sandığı polisler korumasın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçmenin iradesine yönelik herhangi bir durumda sandık başına polis çağırabilecek olmasından rahatsızlık duydu.

1

HDP’nin PKK’nın tehdidiyle oy almasına çıtını çıkarmayan Kılıçdaroğlu, “Sopalı bir seçim hazırlığı” söylemiyle alacağı 9. seçim yenilgisine kılıf hazırladı.

“Sopalı seçim hazırlığı”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te kabul edilen seçim ittifakı teklifi için eşi benzerine zor rastlanır çarpıtmalara imza attı. Teklifin ittifaka giren partiler için baraj kolaylığı sağladığı gerçeğini inkar eden Kılıçdaroğlu, seçim barajının artırıldığını iddia edecek kadar ileri gitti. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’daki başarısızlığını örtmek için kullandığı mühürsüz oy pusulası ekmeğinin elinden gitmesine şu sözlerle içerledi: “Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrımeşru olduğunun kanıtıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca ortağı HDP’nin PKK terör örgütünün silah baskısıyla oy alamayacak olmasından oldukça muzdarip. PKK’lı teröristlerin millet iradesine ipotek koymasına tek kelam etmeyen Kılıçdaroğlu, “Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır. Polisler sandık çevresine girebilecek. Partilerin denetimini azaltma amaçlanmaktadır. Hanedanın memurları sandığın başında görev yapacak. Vali istediği sandığı istediği yere koyabilecek” sözleriyle hem mağlubeyetine şimdiden kılıf bulmaya çalıştı hem de kafa karışıklığı yaratma çabalarına girdi.

(Dirilişpostası)