CHP Kurultayında anahtar liste skandalı

CHP’nin 36. Kurultayı’nda inanılmaz bir sahtekârlık yaşandı. Parti Meclisi’ne aday olan İsmail Algül, iki anahtar listeden iki farklı PM adayının adını daksille silerek yerlerine kendi adını yazdı.

ERCAN ÖZTÜRK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Ben kurultay tartışmalarını bıraktım” dese de parti içerisinde tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Her seçimde iktidar karşısında yenilgiyi sandık hilesine bağlayan CHP, PM seçimlerinde bile hileye başvurarak yine kendisiyle çelişti.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ! 

CHP Parti Meclisi’ne aday olan Avcılar Meclis Üyesi İsmail Algül, PM’ye aday olan 600 delegeden biriydi. Algül, PM’ye girebilmek için Kılıçdaroğlu ve rakiplerinin hazırlayacağı anahtar listeleri açıklamasını bekledi. Akşam 17.00 gibi listelerin ortaya çıkmasının ardından daksille iki listeden de birer milletvekilinin ismini çizerek kendi adını yazdı. Algül’ün, Kılıçdaroğlu’nun listesinden Ali Hikmet’in, Sol Cesaret listesinden de Milletvekili Onursal Adıgüzel’in adını silerek kendi ismini yazdığı belirlendi. Daha sonra bu listeleri oy kullanacak delegelere SMS’le gönderdi. İsmail Algül, hazırlanan korsan listeyi partililere gönderdiğini kabul etti. Her iki listeye de isminin sevenleri tarafından yazıldığını savunan Algül, “Birileri başkalarının adını silerek benim adımı yazmış” savunmasını yaptı.

BİNGÖL’ÜN DÖRT OYU SİLİNDİ 

PM seçimlerinde delegenin büyük tepki gösterdiği Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de oylama sahtekârlığının içerisinde yer aldı. Oylamanın bitmesinin ardından sayımların devam ettiği sırada, 14 numaralı sandıkta bir CHP’li, başkasının oyunun Tekin Bingöl’e dört kez işaretlendiğini öne sürerek, tutanak tutturdu. Tutanak tutturan kişinin Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın kızı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Çankaya İlçe Yöneticisi Hüseyin Özkan hakkında suç duyurusunda da bulunularak, sayım baştan yapıldı. Sayım sonucunda da Bingöl’e haksız yere yazılan 4 oy geri alındı.

PM’ye aday olan İsmail Algül, Sol Cesaret listesinden Onursal Adıgüzel ile Kılıçdaroğlu listesinden Ali Hikmet’in adını sildi. 

PARAYLA PM ÜYELİĞİ!

CHP’nin 2010-2011 yılları arasında İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Nilden Bayazıt Postalcı’nın, CHP’ye yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yazdığı yazı parti içerisinde olay yarattı. Başkanların, gücü ve parayı kullanarak kendi adamlarını PM’ye soktuklarını anlatan yazı kısa sürede CHP’liler arasında paylaşılmaya başlandı.

TUHAF KADIN KOTASI  

kadın kotasından PM’ye giren bazı isimler partide tartışma yarattı. PM’ye giren Erbil Aydınlık’ın Ataşehir Belediyesi’nde taşeron psikolog çalıştığı ve Şanlıurfa İl Başkanı’nın kızı olduğu, Gülçin Timur’un ise Hatay Belediyesi’nde taşeron olarak çalıştığı öğrenildi. PM’ye giren Fatma Güner ise Mersin İl Başkanı’nın şoförünün eşi.