CHP kafası Kadıköy'ü karıştırdı

CHP'li Tuba Torun, “Şehrin ortasında stat olmaz” diyerek Fenerbahçe stadının kaldırılmasını istedi. Taraftardan yoğun tepki alınca, kulübü provokasyonla suçladı. Fenerbahçe'nin tepkisi ise sert oldu.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun, twitter'dan yaptığı paylaşımda Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı örnek göstererek şehir içinde stadın ilkellik olduğunu savundu. Torun, "Şehrin tam ortasında stat olmaz. Hele İstanbul gibi bir kentte hiç olmaz. Kadıköy derseniz daha da fena olmaz. Haftaiçi perşembeleri hayli hayli olmaz. Erkek akıl ürünü gerçek bir ilkellik. Bu da tez bite" ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın üzerine Fenerbahçe taraftarları CHP'li Tuba Torun'a sosyal medya hesapları üzerinden tepki yağdırdı.

FENERBAHÇE'Yİ SUÇLADI

Tweet'ini silmek zorunda kalan Tuba Torun, hakaret içerikli mesajlar ve tehditler aldığını belirterek yeni bir açıklama daha yaptı: "Bugün konuşmacı olduğum söyleşilerden biri iptal edildi. Fenerbahçe provokasyon yapacak ihbarı almışlar. Yüzlerce tehdit aldım. Evim stadın yanı. Hayatımda ilk kez evden çıkarken tedirginim."

KULÜPTEN SERT TEPKİ

Bu ifadelere Fenerbahçe kulübü sert tepki gösterdi. Kulübün tüzel kişiliğinin iftira ile hedef alındığı vurgulanan açıklamada "Bir siyasi partiyi temsil eden avukat Tuba Torun'un 'Fenerbahçe provokasyon yapacak ihbarı alındığı için katılacağım etkinlik iptal edildi' şeklindeki sözleri hukuk ihlalidir, tamamen gerçek dışıdır. Resmî mecralardan yapılan 'etkinlik hava şartları dolayısıyla iptal edilmiştir' açıklamasıyla vahim iftira net şekilde ortaya çıkmıştır" denildi. Torun'dan porovokasyona sebebiyet veren paylaşımlarına son vermesi istenen açıklamada kulüp ve camia adına özür beklendiği ifade edildi.