Kılıçdaroğlu CHP'lilere adaylık resti mi çekti? ''Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma CHP içerisinde bir çatlak olduğu izlenimi verdi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Toplantısında yaptığı, "Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin." açıklaması parti içerisinde kendisine karşı oluşan olumsuz havayı dağıtmak için bir tehdit olarak görülüyor.

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel "Ya benimle yol yürüyeceksiniz ya da ayrılacaksınız" bu doğrudan parti içine bir mesajdı. Demek ki Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki eylemleri CHP içinde bir kesim tarafından kabul görmüyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 40 dakika yaptığı grup toplantısını 10 dakikada bitiren Kılıçdaroğlu konuşmasında sert mesajlar vererek hem CHP içerisine hem de seçimlere yönelik kararını verdiği iddia ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesine konuşan CHP Kurmayları, Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında adaylık da dahil çıktığı yolu ilan etti ve 'İnsanlar taraflarını belli etsin' dedi. Bunu tüm halka, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasilere söyledi. ifadelerini kullandılar.

Suriyeli mülteciler için, "Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla, beş paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz." diyerek nefret suçu işledi.

Kılıçdaroğlu'nun parti içerisinde kendi liderliğini istemeyen ve Cumhurbaşkanlığı adayı olmasını istemeyen kesime "Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz" diyerek tehdit dolu bir mesaj verdi.