'CHP, HDP'li ittifakın derdinde'

Başkan Erdoğan, AK Partililere ''Cumhur İttifakı'nı güçlü tutun'' mesajı verirken, CHP'nin İYİ Parti ve HDP ile ittifakı dengede tutmaya ve bozulmasını önlemeye çabaladığına işaret etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’ndan, AK Parti Denizli, Mersin, Uşak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. CHP’ye eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

DARBEDEN MEDET UMDULAR

“Teorik olarak en önemli rekabeti ana muhalefet partisi CHP ile yapmamız gerekiyordu. Üzüntüyle ifade etmek isterim ki karşımıza çıkan ana muhalefet kadrolarının hiçbiri, bizimle hizmet siyaseti yarışına girmemiştir. Darbecilere göz kırparak, kendilerine iktidarın bahşedilmesini beklemişlerdir. Hatta işi ülkenin başının belaya girmesini dilemeye kadar vardırmışlardır. Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir görüntü sergilememiştir.”

HDP İLE DENGE KURDU

“Peki CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette CHP’nin ifa ettiği bir görev var. Bu görevi bir teraziye benzetebiliriz. Terazinin bir kefesinde HDP var, diğer kefesinde İyi Parti var. CHP’ye verilen vazife ise bu iki kefeyi dengede tutarak kurulan yarı gizli, yarı açık ittifakın bozulmasını engellemektir. Partisini bu duruma düşüren zat, kendisine karşı çıkan herkesi susturarak gerekirse kapı dışarı ederek diktatörlüğün de dik alasını sergilemektedir. Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor. Türkiye’nin ilk siyasi partisi CHP’yi tek bir adamcağıza ve onun kimin suflesi olduğu bilinmeyen stratejilerine mahkum ettiler.”

ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

“Partisinin başına kasetle gelen tek genel başkan bu zattır. Biz ne kadar eleştirirsek eleştirelim, ne kadar kızarsak kızalım ülkemizin ana muhalefet partisinin böyle bir duruma düşürülmüş olmasından samimi üzüntü duyuyoruz.” 

Başkan Erdoğan konutlarına kavuşan vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, Vahap Güne ve ailesini evinde ziyaret etti. 

5 YILDA 1.5 MİLYON KONUT

Başkan Erdoğan, Yazıkonak’ta Elazığ depreminin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, “Geri kalanları da 6 ay içinde bitireceğiz’’ dedi. Erdoğan ayrıca İstanbul’la ilgili olarak “Hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konutu önümüzdeki 5 yılda tamamlamaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “4774 binanın yıkımı gerçekleşti. Elazığ’da 20 bin Malatya’da 6 bin olmak üzere 26 bin konutun inşasına karar verdik. Depremden sonraki 6 ayda 2517 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 136 derslikli 8 okul inşaatı sürüyor. 1195 konutu Malatya’da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 5 milyar lirayı aşan bir yatırımla Elazığ’da yaklaşık 100 bin insanımız için modern, güvenli yepyeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz.”