CHP, halkla ilişkileri rezidansa taşıdı

CHP’nin MYK üyeleri belli oldu. Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ‘rezidans kraliçesi’ olarak bilinen Gamze İlgezdi’ye verildi.  

CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. Tuncay Özkan, Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Özkan, Kılıçdaroğlu’na rakip olan Muharrem İnce’nin PM listesinde yer almıştı. Parti Genel Sekreterliğe ise Akif Hamzaçebi'ye verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni yönetiminde sürpriz değişiklikler yaptı. 13 olan MYK üye sayısı 18’e çıkarılırken, skandallarla anılan bir isim de parti yönetiminde yer buldu.

REZİDANSA KARŞI KOLTUK! 

Kılıçdaroğlu, kısa bir süre önce görevinden uzaklaştırılan eski Ateşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ‘rezidans kraliçesi’ olarak bilinen eşi Gamze Akkuş İlgezdi’yi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak belirledi. Battal İlgezdi’nin sahibi olduğu rezidanstan bedava sayılacak bir fiyatta daire alan Kılıçdaroğlu’nun kızı, söz konusu yolsuzluk skandalının patlamasının ardından zor durumda kalmıştı.

ŞAİBELİ BİR İSİM DAHA 

Musul Başkonsolosluğu’na DEAŞ baskını sırasında şaibeli davranışlarıyla gündeme gelen, son olarak Mehmetçik'le birlikte omuz omuza çarpışan ÖSO’ya hakaretler eden Öztürk Yılmaz MYK’da dış ilişkilerden sorumlu üye olarak yer aldı. 

İçişleri Bakanlığı, Gamze İlgezdi'nin eşi Battal İlgezdi'yi yolsuzluk nedeniyle Ataşehir Belediye Başkanlığı'ndan aldı.

İŞTE 18 KİŞİLİK MYK

ARGE-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu: Fethi Açıkel

-Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim: Tuncay Özkan

-Bilgi ve İletişim Teknolojileri:  Onursal Adıgüzel

-Dış İlişkiler: Öztürk Yılmaz

-Doğa Hakları: Gülizar Biçer Karaca

-Ekonomi Politikaları: Aykut Erdoğdu

-Eğitim Politikaları:  Lale Karabıyık

-Halkla İlişkiler:  Gamze Akkuş İlgezdi

-Hukuk Politikaları: Muharrem Erkek

-İdari ve Mali İşler: Haluk Koç

-İnsan Hakları:Tekin Bingöl

-İşçi Sendikaları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları: Veli Ağbaba

-İşveren Sendikaları ve Odalar: Çetin Osman Budak

-Kamu Diplomasisi: Ünal Çeviköz

-Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimi: Parti Sözcüsü: Bülent Tezcan

-Sosyal Politikalar: Faik Öztrak

-Yerel Yönetim Politikaları: Seyit Torun Genel Sekreter  Akif Hamzaçebi  

5 YENİ BASKAN YARDIMCISI

Yeni yapılanmada, İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, “İnsan Hakları” ve “Doğa Hakları” adıyla iki ayrı genel başkan yardımcılığına dönüşürken, Kamu Diplomasisi ve Eğitim Politikaları ile Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıkları ihdas edildi. 

Teşkilatın başına Tezcan 

Partinin en önemli görevlerinden olan teşkilatın başına Bülent Tezcan getirilirken, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl görevinden alınarak İnsan Hakları’ndan sorumlu kılındı. Parti yönetiminde Gamze İlgezdi’yle birlikte üç kadın yer aldı. Doğa Hakları Gülizar Biçer Karaca’ya; Eğitim Politikaları Lale Karabıyık’a verildi.