Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı son dakika istifa etti mi, Kemal Kılıçdaroğlu kimdir nereli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girdiği 9 seçimde ağır hezimetler yaşayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için artık makas daraldı. Ahmet Hakan canlı yayında ''Ankara'daki güvenilir gazeteci kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu bugün istifa edecek.'' dedi. Bugün CHP'nin CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarına istifa kararını açıklaması bekleniyor. Bu iddiadan sonra CHP'liler sosyal medyadan sevinç mesajları attı. Anadol, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milletvekillerini kutlayan Anadol, ''Muharrem İnce'nin gösterdiği performansı son derece başarılı buluyorum. CHP'nin yıllardır alamadığı oyu yüzde 30'lara ulaştırdı. Bu sonucu görmekten mutluluk duyuyorum.'' diye konuştu. Anadol, CHP'nin aldığı yüzde 22,64'lük sonucun ise deneyimli bir siyasetçi olarak hem kendisini hem de altı oka gönül verenleri çok üzdüğünü aktardı. Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 tarihinde Tunceli’de dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi çeşitli yerlerde tamamladı. 1967 senesinde Elazığ Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971’de mezun oldu. Aynı sene girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavından sonra Maliye Bakanlığı’nda işe girdi. Bu mesleği 1983’e kadar sürdüren Kılıçdaroğlu, aynı yıl Gelirler Müdürlüğü’ne atandı.

Ahmet Hakan'ın iddiasına göre bugün Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edecek. Ahmet Hakan canlı yayında "Ankara'daki güvenilir gazeteci kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu bugün istifa edecek." dedi. Bugün CHP'nin CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarına istifa kararını açıklaması bekleniyor. 'CHP'nin aldığı bu sonuçların sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu'dur' Anadol, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milletvekillerini kutlayan Anadol, "Muharrem İnce'nin gösterdiği performansı son derece başarılı buluyorum. CHP'nin yıllardır alamadığı oyu yüzde 30'lara ulaştırdı. Bu sonucu görmekten mutluluk duyuyorum." diye konuştu. Anadol, CHP'nin aldığı yüzde 22,64'lük sonucun ise deneyimli bir siyasetçi olarak hem kendisini hem de altı oka gönül verenleri çok üzdüğünü aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından seçim sonuçlarını değerlendiriyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

İstifa edecek mi?

Mahir (Ünal) bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Biz hiçbir zaman dış telkinlerle kendi politikamızı oluşurmayız. Bizim bir geleneğimiz var. Biz birilerinin talimatıyla el kaşldıran indiren bir parti dğeiliz. sayın Ünal dönüp kendi partisine baksın. CHP'nin bütün üyeleri kendi aramızda tartışırız. Biz tek adama teslim olan bir parti değiliz.

Ayrıca dikta heveslisi olan birisi tebrik edilmez. Hangi başarı? Topal ördek durumunda. mevlana diyor ki dikeni sularsanız adaletsizliği perçinlesiniz. Biz dikeni sulamayız. Bülbül sizi güle götürür karga çöplüğe götürür. Biz gülden ve bülbülden yanayız. 

Bütün baskılara, tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. CHP'nin bütün örgütlerine yürekten teşekkür ediyorum. 

Şantajlara rağmen, OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı, bunlar yılmadan görevlerini yaptılar.

Karşı tarafta devletin bütün imkanları kullanılıyordu. Valisi, televizyonları, medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. 

Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Adalet bakanı istifa ederdi. Adaletin üzerine gölge düşmesin diye.

Ne yaptılar, seçimlerle toplumun üzeirndeki ölü toprağını kaldırdılar. AK parti'ye 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilecek bir başarı değildir. Bütün baskılara rağmen. Bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyip de kime teşekkür edeceğim. 49,5 olan oyları 42, 5'a düştü. Güçlü ve aysdınlık bir Türkiye'nin kapısını araladılar. Bütün dünyaya anlattılar. Bu sonuç aynı zamanda iktidar partisinin çoğunluğu kaybetmesine yol açtı. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. 

Duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azimle duvarın geri kalan kısmını yıkacğaız. Bu seçimin tek kaybedeni Ak Parti'dir. kazanan demokrasidir. Sandığa gidip demokrasiyi savunan milyonlardır. 

Dahas eçime girmeden önce demokrasiye kumpas kurulduğunu fark ettik. Biz bozduk ve bir siyasalk partinin önünü açtık. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Rakbimiz olan bir paritnin meclise girmöesi için yaptık. bu bizim vatan severliğimizin tartışmasız olduğunu gösterir. 

Anadolu'yu barıştırdık. Asla yan yana glemezler diyenleri boşa çıkarttık. Toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık. Eski Kavgaları bir kenera bıraktık. Millet İttifakı tarihimizin en önemli demokraitk kurumlarından biri olacaktır. 

Sandık güvenliğini sağlamak bizim namus borcumuzdu. Gönüllüler, örgütümüz, demokrasiden yana bütün partiler sandıklara sahip çıktı. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü herkes görevini yapar. Ama iktidar liyakat sistemini sonlandırdığı için militanları görevlendirdiği için bu konuya ağırlık verdik. 

Orta Anadolu'da artık CHP'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun yıllardır vekil çıkaramadığımız illerden vekil çıkardık. O iller sahada vatandaşın sorunlarına nasıl sahip çıkılır görecekler. Millet ittifakının getirdiği bir şey daha 12 eylül darbe hkuukun geitrdiği yüzde 10 seçim barajını yerle bir ettik. bu barajın ardına yıllar yılı sığındılar. Darbe hukukun bir bölümü en azından bu seçimde sonlandırıldı.

Eskiden iktidarın istediği 2 partili bir meclisti. Bütün renkleri meclise taşımayı başardık. 

Dün arkadaşlarımza şu tlaimatı verdim: Bir, milletin hukukunu sonuna kadar korunacak. Sarayın çıkardığı kararnameler sonuna kadar irdelenecek.İki, gazi meclisn itibarını koruyacğaız. El kaldırılan indirilen bir meclis değildir, kurutuluş savaşını yöneten bir meclistir. Ana hedefimiz bütün yetkilerin parlamentoya iade edilmesidir. Üç, ekonomide yangın var. önümüzdeki süreç sıradan değil. Vatandaşın hakkını korurken onun ekonomisini de koruyacağız. Bilgileri kamuoyundan gizleyeceklerdir. CHP'nin görevi bütün bilgileri kamuoyuyla paylaşmak olacaktır. 

Erdoğanı tebrik etti mi?

Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini kutlayacağım.

Seçime hile karıştı mı?

Seçim sonuçlarında her şey olabilir. Sandık güvenliği için bir gönüllü ordusuyla çalıştık. Demokraside hile var seçimde değil. Eşit şartlar olmadı. mazaret değil ama hileli tabloya dikkat çekmek istiyorum. 

'CHP'nin aldığı bu sonuçların sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu'dur'

Anadol, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milletvekillerini kutlayan Anadol, "Muharrem İnce'nin gösterdiği performansı son derece başarılı buluyorum. CHP'nin yıllardır alamadığı oyu yüzde 30'lara ulaştırdı. Bu sonucu görmekten mutluluk duyuyorum." diye konuştu. Anadol, CHP'nin aldığı yüzde 22,64'lük sonucun ise deneyimli bir siyasetçi olarak hem kendisini hem de altı oka gönül verenleri çok üzdüğünü aktardı.

- "Kılıçdaroğlu, 8 sene içinde 8 yenilgi aldı"

Bu sonuçları, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve ülkeyi çok partili yaşama geçiren CHP'ye yakıştıramadığını dile getiren Anadol, şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarısız buluyorum. CHP'nin milletvekilliği seçimlerinde aldığı bu sonuçların sorumlusu Sayın Kılıçdaroğlu ve genel merkez ekibidir. Koltukta oturduğunuz her gün CHP zarar görmektedir. Makamınızı boşaltın ve CHP'nin eski genel başkanları arasında yerinizi alın.

Kılıçdaroğlu, 8 sene içinde 8 yenilgi aldı ve hala yerinde duruyor. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayın başkanı olarak kendisine sesleniyorum; lütfen partiye ve kendinize zarar vermeyin. Koltukta oturduğunuz her gün CHP zarar görmektedir, şahsınız zarar görmektedir. Vakit geçmeden bu çağrıma uyun, inanıyorum ki milyonlarda benim gibi düşünüyor."

Anadol, Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde sivil toplum örgütleriyle sohbet ettiğini, böyle bir seçim kampanyasının CHP'yi başarısızlığa götürdüğünü savundu.

Genel merkez yöneticilerin seçim gecesi çelişkili açıklamalarla halkın moralini bozduğunu dile getiren Anadol, "CHP'nin düşük puanla sonuç almasından doğan üzüntü içindeyken bu açıklamalar CHP seçmenini moralini bozmuştur. Bunu da bir beceriksizlik olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kemal Anadol, partinin acilen fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini vurgulayan Anadol, "yeni CHP" diye içi boş kavram ortaya atıldığını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 tarihinde Tunceli’de dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi çeşitli yerlerde tamamladı. 1967 senesinde Elazığ Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971’de mezun oldu. Aynı sene girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavından sonra Maliye Bakanlığı’nda işe girdi. Bu mesleği 1983’e kadar sürdüren Kılıçdaroğlu, aynı yıl Gelirler Müdürlüğü’ne atandı.

1991 senesinde Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yaptı.

1992 senesinde ise Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne geçti.

1999 senesinde SSK Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.

1999 Türkiye Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den milletvekili adayı olacağı belirtildi ancak Ecevit tarafından aday gösterilmedi.

Sadece 2 partinin meclise girebildiği 2002 Türkiye Genel Seçimleri’nde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise giren Kılıçdaroğlu, 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI

2009 Türkiye Yerel Seçimlerine partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldı. 2004’den bu yana İstanbul Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Kadir Topbaş, Kılıçdaroğlu’nu yendi.

GENEL BAŞKANLIK

10 Mayıs 2010 tarihinde Deniz Baykal’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada parti olağan kurultayında aday olmayacağını belirtse de, daha sonra CHP Grup Başkan vekilliğinden istifa ederek kurultayda aday olacağını açıkladı.

22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan kurultayda 1249 delegeden 1200’ünün imzasını alarak tek aday olarak girdiği kurultayda CHP’nin genel başkanı olmuştur.

Genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı CHP, girdiği seçimlerin hiçbirinden galip ayrılamamıştır.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde partisi %24,95 alan Kılıçdaroğlu, “İstifa edecek misiniz” sorusuna “Oy sonuçlarından memnunum istifa etmeyeceğim” cevabını verdi.

Kasım 2015 Genel Seçimlerinde de %25,32 oy alarak ikinci sırada kalan Kılıçdaroğlu, seçim sonu istifa sorusuna şu yanıtı verdi:

“CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren partiyiz. Kurallar neyi gerektirirse, o kurallar aynen çalışır. Oyumuz arttı, milletvekillerimiz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Bizden çok ilgili partilerin kendi alanına girer oy düşüşleri. Önümüzdeki süreçte oy alanımızı göreceğiz.”