'CHP bölücülerle kol kola '

Başbakan Yıldırım İzmir’de, “CHP’de adaylar önce Anıtkabir’e giderlerdi. Cumhuriyetin partisine bölücülerle işbirliği yapmak yakışmaz” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de açıklamalarda bulundu. Yıldırım şunları söyledi: “Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün partisi CHP’de adaylar, adaylığı açıklandıktan sonra Anıtkabir’e giderlerdi. Şimdiki cumhurbaşkanı adayı nereye gitti, bölücülerin başdestekçisi Selahattin Demirtaş’ın yanına gitti. Bu bile tek başına karşı karşıya kaldığımız tehlikeyi gösteriyor. Cumhuriyetin partisine bölücülerle işbirliği yapmak yakışmaz. Şimdi bazı cumhurbaşkanı adayları çıkıp sürekli ‘önemli değil bizim kazanıp kazanmamamız, Tayyip Erdoğan’ı yeter ki indirelim yeter.’ Ne tesadüf ki bazı dost bildiğimiz ülkeler de aynı şeyi söylüyor.  

AMAÇ TERÖR DEVLETİ 

Güney hudutlarımızda bir terör devleti kurdurmak ve bu terör devletiyle Türkiye’yi terbiye etmek. Bunu da maalesef Kürt kardeşlerimizin kanı, canı üzerinden yapmaya çalışıyorlar. 

BÖLGENİN EN İSTİKRARLI ÜLKESİYİZ

BAŞBAKAN Yıldırım, İzmir'in Menderes İlçesi'nde Tekeli Mahallesi'nde düzenlenen Yörük Şöleni'ne katıldı.  Başbakan Yıldırım  burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bizim ecdadımız hüküm sürdüğü bölgelerde asla zulüm, sömürü yapmamıştır. Bizim ecdadımız arkasında harabeler bırakmadı, medreseler, camiler, külliyeler, insanlık bıraktı. Bizim ecdadımız tarihi kanla değil, mürekkeple yazılmış bir medeniyet bıraktı. Biz bugün barışa, huzura, birliğe hasret çekenlerin hayırla yad ettiği bir medeniyetin evlatlarıyız. Milletimiz adım adım tarihteki şanlı yerine geri dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgenin en güçlü, en istikrarlı ülkesidir elhamdülillah. Bölgemizdeki ve dünyadaki bütün mazlumların umudu haline geldik. 

YÖRÜKLERLE ATA BiNDİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Menderes İlçesi'nde Tekeli Mahallesi'nde düzenlenen Yörük Şöleni'ne katıldı. 

‘İmar Barışı’ kaydı yaptı  

Başbakan Yıldırım, İzmir Menderes Belediyesi’nde İmar Barışı Bilgilendirme Masası’nda vatandaşlarla buluştu. Yıldırım,

 İmar Barışı’nın kentsel dönüşüm için fırsat olduğunu söyledi. Yıldırım, belediye önünde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.