Cemevinde muharrem iftarına katıldı

Başkan'dan cemevine anlamlı ziyaret. ''Alevi toplumu provokasyona gelmez'' Başkan Erdoğan, Ankara Mamak'ta cemevini ziyaret ederek Alevi dedeleri ve akademisyenlerle birlikte muharrem ayı iftarına katıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak'ta bulunan Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'ni ziyaret etti. Erdoğan, Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileri ve akademisyenlerle birlikte cemevinde muharrem ayı iftarına katıldı. Ziyarette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı. Erdoğan ziyaret öncesi de sosyal medya hesabından, "Birlik ve beraberliğin simgesi olan Aşure Günü'nün ve muharrem ayının İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehadetinin seneidevriyesinde şehitlerin efendisi, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum" paylaşımı yaptı.

ZİYARET BİZE GÜÇ VERİYOR

Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, ziyaretle ilgili A Haber'e şunları söyledi, "Muharrem ayının içerisindeyiz. Bugün muharremin 10. günü, Hz. Hüseyin'in şehit edildiği gün. Bu ziyaretin bugün olmasının bir anlamı var. Birkaç gündür bazı karanlık odaklar cemevlerine karşı saldırılar düzenlediler. Bu saldırganlar yakalandı ama arkasında kimler var, kimler bu saldırılardan medet umuyor? Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle olayların olduğu günlerde bizi ziyaret etmesi, bir cemevini ziyaret etmesi bize güç veriyor. Bu birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesi anlamına da geliyor. Alevi toplumu bu provokasyonlara gelmez."