Çapa Tıp Fakültesi dev tesise dönüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’daki bin 100 dönümlük yeni yerine taşınacağını ifade ederek, ”Gereken ne varsa, hepsi orada olacak” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıp fakültesinin fiziki şartları konusunda önemli bir adım attıklarını duyurdu. Beklentilerin artık karşılanma noktasında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Malum Çapa, 110 dönüm bir arazi üzerinde. Şimdiyse biz Hasdal'da bin 100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Çapa orada artık şu bölüm, bu bölüm olmayacak, bütün bölümleriyle tıp fakültesi içerisinde gereken ne varsa, hepsi orada olacak” diye konuştu. 

Adeta şehir hastanesi gibi 

“Adeta bizim bu şehir hastaneleri projelendirmesinin bir farklı uygulamasını, hem üniversite hem hastane olarak orada uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Dolayısıyla artık eğitim-öğretimde öğrencilerimiz Hasdal'daki yerde, inşallah iki tane sağlık bilimlerinde üniversite olacak. Yolun bir tarafında çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken, diğer tarafta da Bezmialem Sağlık Bilimleri Üniversitesi yapılacak. O da yaklaşık 700 dönüm kadar bir arazi olacak" dedi. 

Sosyal medyada dil çoraklığı var 

Erdoğan, “Biz henüz bilgisayarlarda F klavye kullanımını dahi yaygınlaştırabilmiş değiliz. Sosyal medya mecralarında, dizilerde gençlerimizin kendi aralarında Türkçenin zenginliğine aykırı bir çoraklığın hüküm sürdüğünden muzdarip değil miyiz? Dil çalışmalarına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Dil gibi hayati bir meselenin ideolojik tartışmaların aracı haline getirilmesinin acısını hâlâ çekiyoruz. Türkiye, Türk dili konusunda da geçmişi ile barıştığı, geleceği kucaklamaya hazırlandığı yeni bir dönemin eşiğindedir. Ortaöğretime Osmanlıca'yı koymamız önemlidir” diye konuştu. 

Terörle mücadelesinde ingiltere’nin yanındayız 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti: Şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Türkiye olarak, İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi, İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim. 

Bütün o tabelaları sökün 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Dil Kurultayı’nda yaptığı konuşmada belediyelere çağrı yaparak yabancı isimli 'club', 'cafe' gibi isimlerin bulunduğu tabelaların sökülmesini istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi anadilini konuşmayan bir toplum başkalarına da katkı sağlayamaz" dedi. “Ne güzel kıraathanemiz var, burada kitap oku, sohbetle beraber zenginleş” diyen Erdoğan, “Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terk etti. 'Club' bu benim değil ki, bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda” ifadelerini kullanarak belediyelere çağrı yaptı. 

‘ARENA’ İSMİ ŞIK DEĞİL

Erdoğan, “Bir özentidir gidiyor, hayvanların yarıştırıldığı Avrupa'daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar, şık değil. Bunun üzerinden bazıları bindirecek, bindirsin. Biz doğruları konuşmaya mecburuz” dedi.

Abdullah Gül, gelini için törendeydi 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'ne 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de katıldı. Abdullah Gül çiftinin törene katılmanın sebebi mezunlar arasında gelinleri Ayşe Zehra Karadere'nin de bulunmasıydı. Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'le evli olan Dr. Ayşe Zehra Karadere bugün mezun oldu. Dr. Ayşe Zehra Karadere ön sıraya geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müsaade isteyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelininin diplomasını bizzat verdi. 

Erdoğan bugün Brüksel’e gidiyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki NATO zirvesine katılmak için bugün Brüksel’e gidiyor. Toplantıda, uluslararası toplumun terörizmle mücadelesinde NATO'nun rolünün güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak, transatlantik külfet paylaşımı konusu ele alınacak. NATO-Rusya ilişkileri, NATO'nun Afganistan'la angajmanı, NATO-Avrupa Birliği (AB) iş birliği gibi ittifak gündeminde önemini ve önceliğini koruyan meselelerin de toplantıda 

ele alınması bekleniyor. 

AB LİDERLERİYLE GÖRÜŞME 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve dolayısıyla bazı yabancı mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. Erdoğan, NATO toplantısı öncesinde de AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya gelecek. Söz konusu görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumun ve ileriye dönük atılabilecek adımların 

gündeme gelmesi bekleniyor.