Canlı yayında 'anket' kavgası... CHP'nin anketçisi Gezici'nin zor anları

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yapığı anketlerin hiçbiri tutmayan Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, canlı yayında Siyasal İletişimci Ferhat Murat ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Gezici, Ferhat Murat'ı yalancılıkla suçlarken, Ferhat Murat ise ''Halkı manipüle eden sizin gibiler yüzünden insanlar muhalefet seçmeni şu anda psikolojik bir depresyon içerisindeler. Sizin yüzünüzden kazanacağız zannettiler. Anket açıkladınız, muhalefete yakın medya aldı bunları yayınladı, insanlar Kılıçdaroğlu seçimi kazanacak zannetti ama sandıkta gerçeklerle yüzleştiler. Bizi yalancılıkla suçlayacak bir kişi varsa en son insan sensin.'' diyerek Gezici'ye tepki gösterdi.

14 Mayıs'ta yapılan Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turuna ilişkin yayımladığı anketlerin hiçbiri tutmayan Murat Gezici, Siyasal İletişimci Ferhat Murat ile anket kavgası yaptı.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri geride kaldı. Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak yapan 7'li koalisyonu ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu adeta hezimete uğrattı.

Seçim süreci boyunca halkı manipüle etmek için Kılıçdaroğlu'nu önde gösteren anket şirketleri, seçimlerin ardından tartışma konusu oldu.

CANLI YAYINDA ANKET KAVGASI

Bir televizyon programına konuk olan Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici ile Siyasal İletişimci Ferhat Murat seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Ferhat Murat, Gezici'nin yayınladığı anketlerinin tutmadığını ve muhalif seçmeni yanlış yönlendirdiğini vurguladı.

Bunun üzerine tepki gösteren Gezici, Murat'a tepki göstererek şöyle konuştu:

"Biraz önce kendisi beyefendinin yalan beyanlarıyla karşı karşıya kaldık. Susmazsanız ayrılacağım. Gezici Araştırma'nın anketlerinden bir tanesidir Ferhat'ın bahsettiği. O araştırma Nisan ayının ilk haftasında yapılan bir araştırma. Onun ardından 4 tane daha anket var. Kendisi iletişim mühendisliğine soyunmaya çalışan birisidir."

"KILIÇDAROĞLU KAZANACAK DEMİŞSİN SONRA BİZİ YALANCILIKLA İTHAM EDİYORSUN"

Gezici'nin yaptığı anketlerin tutmamasına ve kendisini yalancılıkla itham etmesine tepki gösteren Ferhat Murat, şöyle konuştu:

"Ben bir şeye soyunmuyorum bak, sen şahsileştiriyorsun. Twitter adresine girsin seyircilerimiz, 12 Nisan'da 53,4 yayınlamışsın ikinci turda da 50,9 yayınlamışsın bizi yalancılıkla suçluyorsun.

Benim içinde olduğum araştırma şirketi ilk turu da ikinci turu da doğru bildi.

12 Nisan'da ilk turda yayınladığın ankette 53,4 - 43,2 Kılıçdaroğlu kazanacak demişsin. Sonra 12 Mayıs'ta da mesaj atmışsın ikinci tur tahmininde de 50,9 - 49,1. İkisinde de çakmışsın burada bizi yalancılıkla itham ediyorsun. Yalan mı bu veriler?

Halkı manipüle eden sizin gibiler yüzünden insanlar muhalefet seçmeni şu anda psikolojik bir depresyon içerisindeler. Sizin yüzünüzden kazanacağız zannettiler. Anket açıkladınız, muhalefete yakın medya aldı bunları yayınladı, insanlar Kılıçdaroğlu seçimi kazanacak zannetti ama sandıkta gerçeklerle yüzleştiler. Bizi yalancılıkla suçlayacak bir kişi varsa en son insan sensin."